Aanpak milieu straat Steenbergen gaat van start

STEENBERGEN – Vandaag – woensdag 1 september – is de aannemer gestart met de eerste voorbereidingen bij de milieustraat aan de Van Andelstraat. Omdat de eerste werkzaamheden plaatsvinden op de gemeentewerf die naast de milieustraat ligt, is deze nog gewoon bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden.

Vervolgens wordt de milieustraat zelf aangepakt. De afvalcontainers krijgen een nieuwe plek, waardoor het gemakkelijker wordt voor de bezoekers om het afval uit hun auto’s en aanhangers in de juiste bak te lossen. Door de verbouwing moet de milieustraat niet alleen ruimer, maar ook overzichtelijker worden. Het is de bedoeling om de werkzaamheden eind dit jaar te hebben afgerond. Tussentijds zal het terrein niet altijd even gemakkelijk bereikbaar zijn. Nadere informatie hierover volgt.

Wellicht andere openingstijden

Gemeente Steenbergen bekijkt of er na de aanpassing ook andere openingstijden komen. Hierover zijn inwoners in maart dit jaar gevraagd om mee te praten en aan te geven welke tijden zij gewenst vinden.

Foto: In november 2019 werden leden van de gemeenteraad bijgepraat over de plannen om de milieustraat te verbeteren. Deze week is begonnen met de eerste werkzaamheden hiervoor.
Archieffoto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Beelden bij dit artikel