Aanmeldingen voor Spelenderwijs van Volharding stromen binnen

STEENBERGEN – Het project Spelenderwijs van muziekvereniging Volharding is meer dan uitstekend ontvangen op de basisscholen in Steenbergen, Welberg en De Heen, waar na de herfstvakantie wordt begonnen met schoolorkesten die onder lestijd gaan repeteren. ,,Er hebben zich al 49 kinderen aangemeld en dat is boven verwachting,’’ vertelt Ilja van Treijen van Volharding dolenthousiast over zoveel animo.

Voor Spelenderwijs heeft de muziekvereniging in eerste instantie 30.000 euro subsidie gekregen vanuit het project ‘Kinderen Maken Muziek’ van het Oranje Fonds, het Fonds Cultuurparticipatie en het Skanfonds. Als het Volharding lukt om in twee jaar tijd 150 kinderen aan het musiceren te krijgen, volgt er nog eens een bedrag van 20.000 euro.

De helft van die 150 moet bestaan uit kinderen die nog geen instrument bespelen. ,,Daar komen we dus al best dicht in de buurt,’’ aldus Ilja, die van de gelegenheid graag gebruik maakt om een oproep te doen voor trommels en andere slagwerkinstrumenten. ,,Vooral het slagwerk is namelijk erg in trek bij de basisschooljeugd. We hebben al één kleine en twee grote trommels gekregen, maar er is nog veel meer nodig.’’

Volharding kan op de volledige medewerking rekenen van de vijf basisscholen in Steenbergen, Welberg en De Heen, die de afgelopen weken allemaal zijn bezocht om Spelenderwijs nader toe te lichten aan leerkrachten, leerlingen en ouders.

,,De inschrijving loopt tot en met 14 september, die dag staan we ook nog op het pleinfeest van de Gummarusschool.’’

Belangstellenden kunnen dit weekeinde bovendien hun licht over het project opsteken in de kraam van Volharding op de Jaarmarkt, waar de muziekvereniging ook letterlijk van zich laat horen. Op het Kerkplein treden vanavond om 18.45 de MuziekMaten op, om 19.30 uur gevolgd door JONG Volharding. Morgen om 14.45 uur spelen de Muzieketiers en zondag om 15.30 uur is het harmonie-orkest aan de beurt.

Foto: De Persi Swing Collection, de bigband van Volharding, verzorgde gisteravond in het kader van de promotieweek van de muziekvereniging rondom Spelenderwijs een aantal voordeurconcerten, zoals hier bij de familie Baselier op de Welberg.