Aanmelden voor ‘Burendag 2020’

STEENBERGEN – Vanaf 1 juli is het mogelijk om aan te melden voor ‘Burendag’. Onder het motto ‘Vier veilig, vier het voor de deur’ stellen de organisatoren – Douwe Egberts en het Oranje Fonds – dat het evenement veilig kan worden gevierd.

“Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op www.burendag.nl zijn daarvoor ideeën te vinden”, aldus de organisatoren. Zij noemen als voorbeelden een spelletjesdag, een buurtbingo en een open buurtpodium voor de deur. “De gedachte achter Burendag is dat buurbewoners met elkaar in contact komen en elkaar beter leren kennen. Zo kan iedereen op deze manier ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt op Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten.”
Via de website burendag.nl kunnen buren een aanvraag voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro indienen voor hun burgeractiviteiten. Die moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit jaar wordt Burendag voor de vijftiende maal gehouden.