Aanmelden Oranje Fonds collecte lucratief voor verenigingen

STEENBERGEN – Het Oranje Fonds laat weten dat verenigingen en stichtingen zich kunnen aanmelden voor de collecte die in de week van 6 t/m 10 juni wordt gehouden. Dat is lucratief, want de collecterende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun eigen doelstelling. Het andere deel wordt gebruikt voor ondersteuning van lokale doelen elders in het land.

Oranje Fonds ondersteunt namelijk tal van initiatieven ‘die Nederland mooier en socialer maken’, zo laat het fonds weten. Bijvoorbeeld aan buurthuizen die mensen met een sociaal isolement opvangen, aan sportclubs en aan zorgcentra. Het opbrengstdeel dat Oranje Fonds via deze collecte ontvangt gaat altijd naar sociale initiatieven in de provincie waar gecollecteerd is.

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal en geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de collectebussen wordt in veel plaatsen verzorgd door de Regiobank. Als partner van het fonds doen zij dit kosteloos. “Hierdoor wordt elke opgehaalde euro besteed aan sociale initiatieven”, aldus het Oranje Fonds. “Jaarlijks worden duizenden initiatieven ondersteund die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander”.  Aanmelden kan via: www.oranjefonds.nl/collecte.