Aanleg natuurspeeltuin Kruisland bijna klaar

KRUISLAND – De natuurspeeltuin in de Kruislandse wijk De Darink nadert het punt van voltooiing. Rond de nieuw aangelegde vijver is het nu nog wat aan de kale kant, maar over een poosje is het hele gebied een groene oase waarin de Kruislandse jeugd naar hartenlust kan ravotten. Die jeugd draagt zelf ook een steentje bij aan hun toekomstige speelpret. Zo haalden de Kruislandse kids statiegeldflessen op, waarvan de opbrengst werd verdubbeld door de plaatselijke supermarkt Coop.
De afgelopen drie jaar was het braakliggende terrein tussen de Brugweg en De Darink onderwerp van discussie. Plannen voor een BMX-crossbaan en een hondenspeelveld haalden het na protesten niet. Voor de realisatie van een natuurspeeltuin waren de handen echter snel op elkaar.
De gemeente Steenbergen stelde een budget beschikbaar voor de landschappelijke inrichting van het gebied, maar voor toestellen en natuurlijke elementen die het écht leuk maken, moeten nog de nodige euro’s opgebracht worden. De statiegeldflessenactie die de jongeren met het Jongerenwerk Steenbergen organiseerden, is een goed begin. De actie bij de Coop loopt nog tot en met 30 juni dus iedereen die voor die tijd flessen inlevert bij ‘de Spek’ kan met een druk op donatieknop bijdragen aan het initiatief.
Hoewel het binnenkort een gezellige drukte is in de natuurspeeltuin, moet de jeugd zich de komende weken echt nog even inhouden. Het pas gezaaide gras heeft rust nodig om te ontkiemen en groeien en dat gaat niet samen met stampende kindervoetjes. Die moeten voorlopig even, trappelend van ongeduld, achter het lint blijven.


Foto: Jeppe Drenth Tekst: Dasja Abresch