Aanleg kunstgras Sc Kruisland tikkie vertraagd

KRUISLAND – Alle goede bedoelingen ten spijt, gaat het niet lukken om Sc Kruisland voor het begin van het nieuwe seizoen in het kunstgras te krijgen. Het gras is niet op tijd klaar. Waar in vroeger tijden de snelheid waarmee de grasspriet groeide nog wel eens tot vertraging kon leiden, is het in deze moderne tijden eigenlijk niet veel anders. Het garen waarvan de grasmat gemaakt wordt, kon niet op tijd geleverd worden.

Gevalletje jammer-maar-helaas volgens voorzitter van de club Nicky Broos. “We wisten al dat het krap zou worden. We zijn er ook een beetje tussen gewrongen. Raadsbesluit in juni en gelijk daarna de definitieve aanbesteding en start van de werkzaamheden. De gemeente Steenbergen en de aannemer Antea Group hebben geweldig hun best gedaan om het voor elkaar te krijgen. Dat is het probleem niet want het terrein is helemaal klaar. Alleen het gras laat nog op zich wachten.”

Voetballend Kruisland hoeft het geduld niet veel langer meer te bewaren: in de eerste week van september is het veld klaar voor gebruik. Volgende week kunnen ze de sensatie van kunstgras alvast beleven bij de collega’s van het Nieuw-Vossemeerse NVS. De jubilerende club is gastheer voor de Groot Steenbergen Cup waar ook Sc Kruisland aan meedoet. De Vosmeerse kunstmat is een week geleden al in gebruik genomen. Naar volle tevredenheid van de spelers en bestuur die het voormalige trainingsveld per direct tot hoofdveld hebben gebombardeerd.

Foto: Met dank aan Sc Kruisland