Vrijwilligers in Dinteloord gezocht die kinderen gelijke kansen gunnen

Vrijwilligerswerk = samen plezier hebben

 

Vind je dat alle kinderen recht hebben op gelijke kansen?

Wil je meedenken met ouders die vastlopen in de opvoeding?

Ben je enthousiast over prentenboeken en/of spelletjes?

Kan je met kinderen èn met hun ouders omgaan?

Sta je open voor mensen met een andere sociale of culturele achtergrond?

In Dinteloord zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks een uurtje bij een gezin op bezoek te gaan en daar een leuk contact op te bouwen met ouders en kinderen. Door samen te spelen, voor te lezen of gewoon een luisterend oor te bieden help je het gezin op weg. Door ouders te laten ervaren wat ze zelf kunnen doen om hun kind te helpen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en komt er meer ontspanning. Meestal duurt de begeleiding ongeveer een half jaar. Ook in de rest van de gemeente Steenbergen willen we altijd in contact komen met veelzijdige vrijwilligers.

Afhankelijk van de interesses en talenten van de vrijwilligers zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kinderen op een speelse manier helpen bij de ontwikkeling op het gebied van motoriek, taal, persoonlijkheid of sociaal-emotionele uitdagingen. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail. We kunnen dan bekijken wat het beste bij je past.

WijZijn Steenbergen zorgt voor de ondersteuning en begeleiding. Het levert je in ieder geval leuke contacten en interessante ervaringen op.

Voor vragen kan je terecht bij Rianne Folkertsma, tel. 06-58835895 of welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl.

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven