Aangename start computerjaar bij Groot Steenbergen

STEENBERGEN – Computervereniging Groot Steenbergen (CGS) is het nieuwe jaar prima begonnen. Zondagmiddag verwelkomde de vereniging niet minder dan 60 van haar leden tijdens de Nieuwjaarsquiz in De Wallenburgh. Die vermaakten zich uitstekend en konden meteen hun kennis testen. Er ontbrandde een sportieve strijd om de eer en om een speciale prijs.

Met de nog altijd aanhoudende kou in deze januarimaand, is het een warm binnenkomen voor de deelnemers aan de jaarlijkse Nieuwjaarsquiz van ‘Computervereniging Groot Steenbergen’.

Bij binnenkomst in het Scoutinggebouw aan de Oudevest, komt de overheerlijke geur van verse snert je tegemoet. Voorzitter Guus van Rooij is samen met zijn vrouw Corrie vanaf maandag drukdoende geweest met alle voorbereidingen voor het natje en het droogje. “Vanavond ben ik helemaal op, maar wanneer ik terug kan kijken op een voor ieder geslaagde middag, val ik als een tevreden mens in slaap”, aldus de voorzitter.

Van de in totaal 149 leden tellende vereniging, hebben vanmiddag 60 leden de quiz bijgewoond. Ook wethouder Petra Lepolder was wederom van de partij. In groepjes van vier werd er gestreden om de felbegeerde huisgebakken taart van secretaris Sandra Derksen. Die moest uiteindelijk worden gedeeld: de echtparen Ton en Verkouter gingen met de winst strijken.

De door quizmaster Paul Kil gepresenteerde vragen vereisten overigens niet persé een gedegen computerkennis, maar deden een beroep op ieders algemene kennis en waren onderverdeeld in acht verschillende categorieën.

Demo-avonden

Naast de maandelijkse demo-avonden, waarin een specifiek computerprogramma wordt uitgelicht, is de vereniging onlangs gestart met clubavonden waar de leden in de gelegenheid worden gesteld elkaars kennis te delen op het gebied van bijvoorbeeld fotobewerking en Windows10. Het zijn niet alleen de clubavonden die op het programma staan. Op jaarlijkse basis wordt er behalve de Nieuwjaarsquiz ook een oriëntatierit met opdrachten georganiseerd. Onderweg wordt er dan geluncht en de dag wordt ’s avonds feestelijk afgesloten met een BBQ.

foto’s Mascha Diaz©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl