Whiplash Informatiecentrum Europa

 

Over Whiplash Informatiecentrum Europa

Het Whiplash informatiecentrum Europa is uw aanspreekpunt voor whiplash en herstelschade. Het centrum is twaalf geleden opgericht door Steenbergenaar Bob Klip. In haar vrije tijd springt tegenwoordig ook dochter Joyce bij. Beiden hebben in het verleden een whiplash opgelopen, waardoor zij zich exact kunnen voorstellen hoe het leven van andere whiplashpatiënten eruit ziet en welke problemen zij tegenkomen. In veel gevallen stuiten mensen met een (chronische) whiplash vooral op onbegrip in hun omgeving.

“Je kunt bij een whiplash aan de buitenkant namelijk niet zien wat iemand mankeert en voelt,” stelt Bob Klip. Hij runde het Whiplash Informatiecentrum Europa jarenlang van huis uit, maar betrok in september 2012 een eigen kantoor in bedrijfsverzamelgebouw Nova aan de Prins Reinierstraat 18f op industrieterrein Reinierpolder I in Steenbergen. Daar is genoeg ruimte om ook voorlichtingsbijeenkomsten te verzorgen, zoals het informatiecentrum die ook met regelmaat belegt in meerdere ziekenhuizen.

Momenteel zijn Bob en Joyce Klip druk bezig om – met medewerking van andere ervaringsdeskundigen – steunpunten van de grond te tillen in heel Nederland. “Wij begeleiden nu al zo’n 350 lotgenoten in binnen- en buitenland. Ons belangrijkste doel is om mensen met een whiplash terug te krijgen op hun werkplek. Het gebeurt te vaak dat whiplashpatiënten hun baan kwijtraken, terwijl dat nergens voor nodig is. Van een chronische whiplash kun je niet genezen, maar het leven houdt beslist niet op.’’

Het Whiplash Informatiecentrum Europa maakt mensen met een whiplash ook wegwijs waar het gaat om behandelmethodes voor de bestrijding van pijn en andere klachten, zoals geheugenverlies en concentratieproblemen.

Bob Klip heeft zich in de loop der jaren bovendien gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht, zodat hij desgewenst ook het hele letselschadetraject van whiplashpatiënten kan verzorgen, onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen. ,,Helaas krijgen de meeste slachtoffers anders veel te weinig schadevergoeding en duurt het allemaal veel te lang voordat er überhaupt iets wordt toegekend of uitgekeerd.”

Contact

Whiplash Informatiecentrum Europa
Prins Reinierstraat 18f
4651 RZ Steenbergen
tel: 0167-562766 | 06-81575995
e-mail: info@whiplash-info.nl
Website: www.whiplash-info.nl | www.bklipletselschade.nl

 

Aanbieders

Leven & Wonen

Eten & Drinken

Mode & Beauty

Vervoer & Mobiliteit

Sport & Ontspanning

Bedrijven & Diensten

Zorg & Gemeenschap

Verenigingen & Instellingen

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven