Verbeek Boomkwekerijen

 

Over Verbeek Boomkwekerijen

Op Kruislandsedijk 13 in Steenbergen is Verbeek Boomkwekerijen gevestigd. Hier heeft het bedrijf een fruitkwekerij op 13 hectare grond met koelfaciliteit en staan de enorme loodsen van de boomkwekerij. Wie in de omgeving van Steenbergen rijdt ziet op tal van plaatsen de vlag van Verbeek Boomkwekerijen wapperen op percelen met vele duizenden fruitboompjes die worden gekweekt voor de binnen- en buitenlandse markt.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot half vorige eeuw. Nadat de stichter van het bedrijf – Janus Verbeek – een tiental jaren als manager op het fruitbedrijf Kardux aan de Kruislandsedijk had gewerkt, belandde hij uiteindelijk via Elburg in de Noord-Oostpolder. Hier startte hij met de kweek van fruitbomen om vervolgens in 1967 een ruim dubbel zo groot bedrijf in Dronten te betrekken. In 1981 kocht Janus Verbeek grond aan in Steenbergen en een jaar later verhuisde de familie Verbeek terug naar West-Brabant. Op zoon Ton na, die het bedrijf in Dronten overnam.

Het bedrijf in Steenbergen groeide enorm. Was de boomproductie in Dronten opgevoerd tot 50.000 stuks, thans worden in Steenbergen jaarlijks maar liefst meer dan een miljoen fruitbomen gekweekt.

Adrie Verbeek, die het bedrijf nu runt, vertelt: “Onze hoofdteelt bestaat uit appelbomen, perenbomen en moerbedden. Dat laatste zijn de onderstammen waarop de fruitbomen worden geënt.'' 

Onder het motto: ‘kwaliteit is onze kracht’, zijn we er in geslaagd om een uitstekende naam te verwerven in Europa. Veel van onze bomen worden dan ook gekweekt voor boom- en fruittelers wereldwijd en vanzelfsprekend ook voor de binnenlandse markt.

We werken met zo’n twintig vaste krachten, die in de piekperioden hulp krijgen van een groot aantal losse krachten. Samen maken we een uitstekend product.

Contact

Verbeek Boomkwekerijen
Kruislandsedijk 13
4651 RH Steenbergen
tel: 0167 566924
fax: 0167 561042
e-mail: info@verbeek.nu
Website: www.verbeek.nu

 

Aanbieders

Leven & Wonen

Eten & Drinken

Mode & Beauty

Vervoer & Mobiliteit

Sport & Ontspanning

Bedrijven & Diensten

Zorg & Gemeenschap

Verenigingen & Instellingen

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven