De beste zorg, waar thuis ook is

tanteLouise

Over tanteLouise

Stichting tanteLouise biedt in Westelijk Noord-Brabant (van Dinteloord tot Putte) een compleet dienstenpakket op het gebied van thuiszorg, (begeleid) wonen, verzorging & verpleging en aanvullende dienstverlening. Doelstelling daarbij is dat mensen in staat zijn om zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te kunnen houden. Zelfstandig thuis, met wat hulp of op een van onze locaties.

tanteLouise is een professionele en flexibele organisatie, waar slagvaardigheid, mobiliteit, flexibiliteit en klantgedrevenheid bij de medewerkers gemeengoed zijn.

Zorg en welzijn zijn bij tanteLouise onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast verpleeghuis-, verzorgingshuis en thuiszorg biedt tanteLouise haar cliënten ook service in de vorm van welzijn en welzijnsactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn onder andere ontspanningsactiviteiten, het Alzheimercafé, het Mantelzorgcafé en onze restaurants.

In de gemeente Steenbergen heeft tanteLouise vier zorglocaties:

Nieuw-Vossemeer: woonzorgcentrum De Vossemeren, de Ambacht 18

Dit multifunctioneel woonzorgcentrum herbergt 66 bewoners die momenteel zijn ondergebracht in een comfortabele, maar tijdelijke huisvesting. Het oude woonzorgcentrum aan de Burg. Janssensstraat maakt plaats voor een nieuwbouw met 48 appartementen. In 2015 zal dit gereed zijn. Bewoners van De Vossemeren kunnen er voor kiezen om de dagelijkse warme maaltijd in het eigen appartement geserveerd te krijgen of in de gemeenschappelijke recreatieruimte. Hier vinden ook de ontspanningsactiviteiten plaats. Daarbij zijn niet alleen de bewoners, maar ook mensen uit de omgeving van harte welkom. In het woonzorgcentrum is ook de huisartsenpost en het bibliotheekservicepunt gevestigd. Voor bewoners van De Vossemeren is de bibliotheek gratis.

Dinteloord: woonzorgcentrum De Nieuwe Haven, De Ruyterstraat 2

Dicht tegen het centrum van Dinteloord ligt woonzorgcentrum De Nieuwe Haven. Hier wonen 45 cliënten in een rustige, vriendelijke en gastvrije sfeer. Het complex bestaat uit 2 verdiepingen met 1 en 2 persoonsappartementen die uitzicht hebben op het fraaie wandelpark waarlangs De Nieuwe Haven is gesitueerd. Woonzorgcentrum De Nieuwe Haven kent voor haar bewoners een uitgebreid ontspanningsaanbod. Bijna dagelijks zijn er activiteiten, die vaak drukbezocht worden.

Steenbergen: woonzorgcentrum Onze Stede, Rozemarijnstraat 1

Nagenoeg in het hart van Steenbergen ligt het in 1981 gebouwde woonzorgcentrum Onze Stede. Hier wonen 113 mensen, waarvan er 15 zijn gehuisvest op de gespecialiseerde afdeling voor mensen met dementie. Mensen met beginnende dementie kunnen in hun eigen appartement blijven wonen. Zij krijgen een sensorarmband waardoor ze alleen de juiste paden in het gebouw kunnen kiezen. De deuren hebben namelijk ook sensoren en gaan open of blijven dus dicht.
Onze Stede is sfeervol ingericht, met aandacht voor flora, kunst en historische beelden uit de jeugdperiode van de bewoners. Ook Onze Stede heeft een gezellige recreatiezaal – ’t Trefpunt – waar bewoners en hun familie terecht kunnen voor een smakelijk kopje koffie. Voor de bewoners worden ook de warme maaltijden in ’t Trefpunt geserveerd. Daarnaast is de recreatiezaal beschikbaar voor uitvoeringen en bijeenkomsten waaraan de bewoners plezier beleven.

Steenbergen: verpleeghuis De Lindenburgh, Lindenburghlaan 7

Prachtig gesitueerd aan de Steenbergse haven ligt verpleeghuis De Lindenburgh. Hier wonen mensen die intensieve zorg nodig hebben, maar niet zijn aangewezen op de specialistische zorg van het ziekenhuis. De Lindenburgh biedt plaats aan 90 mensen met een lichamelijke en/of geestelijke aandoening. Zij verblijven op 3 wooneenheden: De Hille, De Veste en De Gorse. Elke wooneenheid bestaat uit 3 kleinschalige woongroepen, waarbij de bewoners een gezamenlijke huiskamer hebben. Met begeleiding en ondersteuning van medewerkers, vrijwilligers en familieleden wordt een dagprogramma gevolgd, dat veel gelijkenis vertoont met de thuissituatie. Daarnaast heeft De Lindenburgh dagbehandeling en dagverzorging en is er een speciaal appartement voor palliatieve zorg. Het verpleeghuis biedt verder de mogelijkheid voor nachtopvang en tijdelijke opname. Bijzonder in De Lindenburgh is het gezellige restaurant. Hier kunnen bewoners, hun bezoekers, maar ook mensen van buitenaf terecht voor een kopje koffie, een uitgebreide lunch of een smakelijk menu à la carte.

tanteLouise in de gemeente Steenbergen:
   
Woonzorgcentrum De Vossemeren
de Ambacht 18
4681 CV Nieuw-Vossemeer
   
Woonzorgcentrum De Nieuwe Haven
De Ruyterstraat 2
4671 AW Dinteloord
 
Woonzorgcentrum Onze Stede Rozemarijnstraat 1
4651 EL Steenbergen
 
Verpleeghuis De Lindenburgh
Lindenburghlaan 7
4651 TM Steenbergen

Contact & openingstijden