Pizzaiolibus

Dé pizzabeleving aan huis met ‘Pizzaioli’

Verser en authentieker kan niet! Een smaakvolle italiaanse – in een houtgestookte steenoven – gebakken pizza eten nadat Willem van der Heijden dit heeft klaargemaakt voor je deur. Op vrijdag, zaterdag en zondag rijdt hij rond in Steenbergen en Welberg in zijn zelfontworpen bus ‘Pizzaioli’. Zéker in deze tijd een leuke betaalbare beleving voor jong en oud. En geheel coronaproof.

Al trek gekregen?
Bestellen is heel eenvoudig. Via www.pizzaiolibus.nl bepaal je welke pizza’s je wilt en reken je eventueel al af. Bestel je ’s morgens dan kun je direct een tijdstip uitkiezen waarop Willem van der Heijden voor komt rijden.

Zodra de deuren van de omgebouwde bus open staan kun je een kijkje nemen in de keuken. Wánt hoe maak je eigenlijk een pizza? Het geheim van Willem van der Heijden zit hem voornamelijk in het deeg en de hoge temperatuur van de oven. ”Met alle liefde zou ik, net zoals de beroemde Italiaanse pizzabakkers, het deeg opgooien. Maar dat gaat niet met het lage plafond van mijn bus. Hier heb ik een mooie oplossing voor gevonden, wat vooral de kinderen fantastisch vinden om te zien. Komt dat zien! En het zorgt voor mijn beroemde dunne Italiaanse krokante pizza’s!”

Hoe is het ontstaan?
Al jaren tourt Willem van der Heijden met zijn Foodtruck langs festivals. In 2019 viel hij zelfs in de prijzen als Foodtruck van het jaar. 2020 zou zijn jaar worden, maar toen kwam corona om de hoek zetten. ”Ik had al snel door dat er in 2020 weinig festivals door konden gaan, dus heb ik een bus omgebouwd tot pizzabus. Nadat de bus was goedgekeurd ben ik op pad gegaan.”

Het menu
Pizzaioli heeft een uitgebreide kaart voor zowel kinderen als volwassenen. Het bakken kost slechts enkele minuten. ”Drie pizza’s tegelijk gaat prima ” volgens Willem. ”Dus ook een grote bestelling bak ik binnen korte tijd.”

Contact & openingstijden

vrijdag17.00-21.00
zaterdag17.00-21.00
zondag17.00-21.00