Sfeervol rustpunt in het land van Merijntje

De Uitwijk: Camping, Chaletparc & Pannenkoekenboerderij

Over Camping, Chaletparc en Pannenkoekenboerderij De Uitwijk

Bijzonder op De Heen is zeker de 17e eeuwse monumentale boerderij De Uytwijck, genaamd naar de Franse Hugenoten die in die jaren naar dit gebied uitweken. In het koetshuis van deze boerderij is Pannenkoekenboerderij De Uitwijk gevestigd. In een prachtige ambiance kunnen bezoekers van De Uitwijk genieten van een enorme keuze aan ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Meer dan honderd smakelijke lekkernijen bieden voor elk wat wils. Op de menukaart staan overigens ook heerlijke maaltijdsalades en wie op dinsdag tot en met zaterdag het restaurant bezoekt kan ook kiezen uit diverse grillspecialiteiten. De Uitwijk beschikt tevens over een ruime en sfeervolle orangerie en twee terrassen waar het vooral op zomerse dagen goed toeven is.

Het Bakhuis: demonstraties en workshops

De Uitwijk biedt echter nog meer. Na de restauratie van het eeuwenoude Bakhuis wordt hier elke laatste zaterdag van de maand Open Bakhuisdag gehouden. Belangstellenden krijgen uitleg over het ambachtelijk broodbakken en het stookproces van de houtbakoven. De workshops brood-, koek-, taart- en pizzabakken, die regelmatig op het programma staan zorgen voor aanstekelijk enthousiasme bij de deelnemers. Belangstelling is er ook voor de periodieke tentoonstellingen die in het bakhuis worden gehouden waarbij een goede impressie wordt gegeven van vier eeuwen ambachtsgereedschappen. Diverse ambachten, het boerenbedrijf en het toenmalige huishouden worden aantrekkelijk belicht.

Voor groot en klein

Op het erf bevindt zich aan het “Oude Hofpad” een kinderboerderijtje en een speeltuintje. Ook vindt u hier een uitdagend aangelegde minigolfbaan. In de grote schuur van de boerderij is een speelruimte voor de jeugd ingericht. In deze ‘kidsklub’ worden activiteiten voor de jongeren georganiseerd. Om de schoonheid van de Steenbergse Vliet te ontdekken verhuren wij Canadese kano’s (indianenboot).

Vergaderfaciliteiten

Zowel de Orangerie als het gerestaureerde Wagenhuis bieden uitstekende vergaderfaciliteiten. Dit maakt bijeenkomsten in een bijzondere sfeer mogelijk terwijl alle ondersteunende middelen zoals netwerkaansluitingen, beamer en audioapparatuur voorhanden zijn.

Camping en Chaletparc

Een belangrijk tweede recreatiefaciliteit bij hoeve De Uytwijck wordt gevormd door Camping en Chaletpark De Uitwijk. Gelegen tussen bloeiende dijken en groene akkers, direct naast de jachthaven aan de Steenbergsche Vliet. De goed verzorgde en heerlijk rustige camping is ideaal voor zowel families met kleine kinderen als senioren die van ruimte en comfort houden. Er zijn ruime standaard-, comfort- en jaarplaatsen met water, elektra, riool en CAI. De Uitwijk beschikt over uitstekende sanitaire voorzieningen.

Wanneer u niet over een kampeermiddel beschikt is er de mogelijk tot het huren van een trekkershut of een chalet-caravan. De met een sfeervolle schuine kap uitgeruste Chalets hebben een woonkamer met zithoek en TV en een aparte eethoek. Daarnaast beschikt een chalet over twee of drie slaapkamers en een toilet dat gescheiden is van de badkamer.

Eigen chalet

Voor wie zoekt naar een meer permanente uitwijkplaats biedt De Uitwijk de mogelijkheid een eigen chalet te plaatsen op het chaletpark. Deze kwalitatief uitstekende chalets worden gebouwd van onderhoudsvrije en duurzame materialen. Hierdoor hebben ze naast comfort ook een aanzienlijke lange levensduur. In overleg met de bouwer kan een chalet geheel naar eigen keuze worden ingedeeld waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen. De chalets zijn geplaatst op ruime kavels en geven uitzicht op diverse waterpartijen of het Heense polderlandschap. In de afgelopen jaren is het park uitgegroeid tot een waar paradijs waaraan maar liefst een tienduizendtal geplante bomen en struiken hun bijdrage leveren.

Openingstijden

zie actuele openingstijden op www.de-uitwijk.nl of www.pannenkoekenboerderijdeuitwijk.nl

Contact & openingstijden