Hét ISO gecertificeerde, no-nonsense, carrier- en partnerneutrale datacenter

Datacenter Nedzone

Over Datacenter Nedzone

Nedzone is opgericht in 1999. Aanvankelijk lag de nadruk bij Nedzone op het verhuren van webruimte en domeinnamen, maar door de toenemende vraag naar mogelijkheden voor regionale hosting heeft Nedzone zich vanaf 2006 toegespitst op het bieden van ruimte voor het veilig plaatsen van servers (colocatie) en aanverwante producten en diensten. Thans is Nedzone uitgegroeid tot een hoogwaardig regionaal publiek datacenter met een eigen autonoom transportnetwerk.

Een grote uitbreiding in 2010 was de aanleiding om als eerste datacenter in Nederland over te gaan tot DFC2-koeling, waarbij door gebruikmaking van de buitenlucht slechts minimale inzet van energieverslindende aircompressoren noodzakelijk is. Ook de toepassing van zogeheten cold-corridors zorgen voor een aanzienlijke verbetering van het koelrendement. Het Nedzone datacenter is borgklasse 3 beveiligd. Daarnaast is een uitgebreide inbraakinstallatie geïnstalleerd. Colocatieklanten hebben 24/7/365 toegang tot de serverruimte via vingerafdruk-toegang. Zij kunnen via een krachtig controlepaneel eveneens 24/7 hun dataverkeer en stroomverbruik monitoren. Alle cabinets zijn voorzien van cijfersloten, wat zorgt voor extra beveiliging, maar ook voor gebruiksgemak bij de klant. Naast beveiliging tegen ongenode bezoekers is het datacenter optimaal brandbeveiligd en zorgen geavanceerde detectiesystemen voor eventueel noodzakelijke alarmering.

Vanuit het geavanceerde Nedzone datacenter zorgt een geografisch gescheiden onverlichte glasvezelring voor ultra snelle datatransmissie naar dataknooppunten in Rotterdam en Amsterdam. Groot voordeel hierbij is dat Nedzone zelf de datatransmissiecapaciteit kan bepalen en deze desgewenst kan uitbreiden wanneer extra capaciteit gewenst is.

Contact & openingstijden

Drukkerij 6 4651 SL Steenbergen

info@nedzone.nl

0167 54 22 52

www.nedzone.nl

maandag09:00 - 17:30 u
dinsdag09:00 - 17:30 u
woensdag09:00 - 17:30 u
donderdag09:00 - 17:30 u
vrijdag09:00 - 17:30 u
zaterdagGesloten
zondagGesloten