Waterpoort Rondvaarten zorgt voor een fantastisch dagje uit!

STEENBERGEN/DINTELOORD – De gemeente Steenbergen biedt veel aantrekkelijke recreatiemogelijkheden. Ruime polders waar het heerlijk fietsen en wandelen is met diverse wandel- en fietsroutes. En een werkelijk prachtige waterrijke omgeving. Met naast de Mark en de Vliet ook het indrukwekkende Volkerak. Het zijn uitstekende ingrediënten voor een bijzonder dagje uit. 

Waterpoort Rondvaarten verzorgt aantrekkelijke rondvaarten in de gemeente Steenbergen. Met veerpont Waterpoort kunt u vanuit Dinteloord heerlijk genieten op het Volkerak en met rondvaartboot Merijntje Gijzen kunt u in de haven van Steenbergen opstappen en via vlieten, rivieren en kanalen varen naar Oud Gastel (en terug). 

Merijntje Gijzen: van Steenbergen naar Oud Gastel (en terug)

Tijdens de zomermaanden vaart de Merijntje Gijzen van vrijdag t/m zondag en op feestdagen. De tocht duurt van 10 tot 14 uur. Het is een vrij lage boot waardoor je als varende gast langs bijzondere plekjes kan komen op de West-Brabantse wateren. Onderweg wordt er eventjes gestopt in Oud Gastel, bij Gastel Sfeer. Aan boord kan je wat eten of drinken bestellen maar je mag zelf ook een consumptie meenemen. Juist met echt Hollands zomerweer hoef je een tochtje op Merijntje Gijzen niet te laten, want je zit er droog en de fiets kan eventueel op het achterdek mee.

Lees ook: https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/merijntje-gijzen-moet-toeristen-en-regiogenoten-het-water-op-krijgen.html

Waterpoort: over het volkerak met 5 opstapplaatsen

De vaartocht van veerpont Waterpoort begint bij Jachthaven Waterkant, aan de Sasdijk in Dinteloord. Hier is de opstapplaats links van Brasserie Overslag. Vertrektijden om 10:15 uur en om 14:40 uur.

Van hieruit koerst de Waterpoort naar Jachtcentrum Dintelmond, gelegen aan de Markweg Zuid in Heijningen.

Vertrektijden om 10:45 uur en om 15:00 uur.

Vervolgens wordt aangemeerd in de Haven van Ooltgensplaat, aan de zuidkant van het havenkanaal, net binnen de keersluis. Vertrektijden zijn hier om 11:20 en 15:45 uur. De Waterpoort vertrekt dan richting de Galathese Haven aan de Mariadijk in Ooltgensplaat, die het vierde opstappunt herbergt. Vertrektijden om 12:15 en 16:40 uur.

De Sluis van het pittoreske Beneden Sas vormt het vijfde opstappunt. Hier meert het schip aan bij de buitenkant van de sluis achter de bunker (Bunkertrap). De vertrektijden zijn hier 13:15 en 17:40 uur.

Lees ook: https://kijkopsteenbergen.nl/nieuws/rondvaart-waterpoort-oogst-enthousiaste-reacties-van-deelnemers.html

En er zijn nog meer mogelijkheden

Naast deelname aan de vaartochten is het mogelijk om een heel schip af te huren. Bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest, een teambuilding dag of voor een familiefeest.

Gegevens over de vaartochten, de opstapplaatsen en alle mogelijkheden zijn te vinden op de website: www.waterpoort-rondvaarten.nl en www.merijntje-gijzen.nl. Ook reserveren is via deze websites mogelijk.

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven