Aanbesteding privatisering exploitatie Cromwiel

STEENBERGEN – De gemeente wil de exploitatie van zowel de sporthal als gemeenschapshuis ’t Cromwiel met ingang van 1 januari 2015 uit handen geven. Om dit te verwezenlijken, is er een aanbestedingsprocedure gestart. Belangstellenden kunnen zich hierover dinsdag 15 juli nader laten informeren tijdens een zogenoemde marktconsultatie.

Het beheer van de sporthal (gebouwd in 1976) berustte bij de gemeente zelf en tot 1 januari 2012 verzorgde een stichting de exploitatie van het ontmoetingscentrum, dat in z’n huidige vorm dateert van 2007.

De afgelopen 2,5 jaar fungeerde Stephan Ardon als interim-manager en dat blijft hij in ieder geval doen totdat de exploitatie is gegund aan een partij, die dit de komende vijf jaar voor z’n rekening wil nemen. Ook Ardon kan uiteraard meedingen naar het contract, waarin een optie tot verlenging van twee keer een jaar is opgenomen.

Uit het zogeheten programma van eisen valt op te maken dat ’t Cromwiel in 2013 met een behoorlijk verlies heeft gedraaid. Vandaar ook de gemeentelijke wens tot privatisering, waarbij zij ervan uitgaat dat een ondernemer zakelijk gezien meer mogelijkheden heeft om het complex financieel aantrekkelijk te maken.

Cromwiel moet publieke sport- en gemeenschapsvoorziening blijven

Aan de toekomstige exploitant worden geen beperkingen opgelegd als het gaat om het ontplooien van commerciële activiteiten, zolang die niet in strijd zijn met bestaande regelgeving en niet ten koste gaan van de belangen van maatschappelijke gebruikers, zoals scholen, verenigingen en de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen. ’t Cromwiel moet, zo stelt de gemeente, boven alles een publieke sport- en gemeenschapsvoorziening blijven, met bijpassende huur- en consumptietarieven.

De sporthal en het ontmoetingscentrum, inclusief de foyer en de theaterzaal, blijven hoe sowieso eigendom van de gemeente, die de aanbesteding laat verzorgen door het Inkoopbureau West-Brabant.

Deze instantie houdt dinsdag 15 juli dus een marktconsultatie, waarbij geïnteresseerden een toelichting kunnen krijgen op het programma van eisen en nadere vragen kunnen stellen. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 12.00 uur en vindt, uiteraard, plaats in ’t Cromwiel. Aanmelden kan tot aanstaande donderdag, 12.00 uur, bij  Carla Nuiten, c.nuiten@gemeente-steenbergen.nl