A4Run komt uit de startblokken

STEENBERGEN – Over iets meer dan twee maanden is het echt zover, dan zal de A4 om Steenbergen letterlijk vollopen met duizenden mensen van alle leeftijden, die de unieke gelegenheid aangrijpen om de nieuwe snelweg te betreden. Wandelend, scootmobielend of hardlopend: het kan op zondag 9 november allemaal bij de A4Run, waarvoor gisteren het startschot al klonk.

Symbolisch, maar er kwam wel een heus startpistool aan te pas, want ‘we gaan twee maanden lang knallen’, zo kondigden Marc van Herel en Harry Damen van de Stonemountain Runners aan.

Dit Steenbergse Roparunteam tekent voor de organisatie van de A4Run, die boven alles voor verbinding en verbroedering moet zorgen en waarvan de opbrengst is bestemd voor de goede doelen van de Roparun en lokaal/regionaal voor de voedselbanken van Goed Ontmoet en stichting tanteLouise-Vivensis.

Inschrijving

De Stonemountain Runners presenteerden gisteren ook hun hoofdsponsor: Audi Centrum Roosendaal en maakten bekend dat er de afgelopen weken al 275 deelnemers zich hebben aangemeld voor de A4Run, terwijl er nog nauwelijks ruchtbaarheid was gegeven aan het feit dat de inschrijving geopend is.

,,Achter dat aantal moet echter minimaal een nul komen te staan,’’ stelden Damen en Van Herel, die benadrukten dat de A4Run onmogelijk zou zijn geweest zonder de medewerking van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen, de aannemer van de snelweg. 

Via http://www.a4run.nl zijn alle onderdelen (van Kidsrun tot halve marathon), afstanden en starttijden te vinden, kan men zich uiteraard ook meteen opgeven en desgewenst een donatie overmaken ten bate van de bovengenoemde goede doelen.

Sky Radio

De organisatie van de A4Run zal de komende tijd bij zoveel mogelijk activiteiten in Steenbergen en omgeving van zich laten horen. Het promoten van de A4Run gebeurt bovendien ook landelijk met commercials op Sky Radio, dat gratis zendtijd beschikbaar stelt aan het evenement en op 9 november ook met dj’s in Steenbergen van de partij zal zijn.

De A4Run begint trouwens zaterdag 8 november al met een nog nader in te vullen entertainmentprogramma. 

Bij het kick-off moment sprak wethouder Cors Zijlmans namens de gemeente zijn grote waardering uit voor het initiatief van de Stonemountain Runners. ,,Steenbergen wordt hiermee op de kaart gezet. Geweldig dat jullie dit doen.''