A.M. de Jongtoneelgroep brengt blijspel ‘Wat een Schrik’

NIEUW-VOSSEMEER – Al enkele maanden zijn de leden van het A.M. de Jongtoneel druk doende met de voorbereidingen en repetities van het blijspel ‘Wat een Schrik’ dat volgende week vrijdag 26 januari zijn eerste uitvoering krijgt, gevolgd door een tweede en derde op zaterdag 27 en zondag 28 januari. De toneelgroep hoopt dan als vanouds volle zalen te trekken. De uitvoeringen zijn op een vertrouwde stek: in ’t Wagenhuis.

Bij de voorbereidingen gaat de toneelgroep niet over één nacht ijs. “We hebben in totaal 25 repetities. Want we willen onze rollen goed kunnen spelen en de teksten heel natuurlijk en vloeiend kunnen brengen. Daarbij is het repeteren zeker geen straf, want we hebben een leuk, gezellig en gemotiveerde groep”, vertelt regisseur Juul Verhallen. Zij kwam drie jaar geleden bij het A.M. de Jongtoneel als opvolger van Gijs de Rooij.

Foei, Foei Bernie

In het blijspel dat komend weekend op de planken wordt gebracht komen de ontwikkelingen rond Bernie Faber in beeld. Faber is al bijna 25 jaar getrouwd met Susan, maar het lijkt dat ook andere vrouwen altijd op zijn belangstelling hebben kunnen rekenen. Zo is er uit een eerdere verhouding dochter Maartje, waar Bernie geen weet van heeft. Maartje heeft het TV programma ‘Spoorloos’ ingeschakeld om haar vader te vinden. Ze hebben geregeld dat Maartje een kamer heeft gehuurd in de bed&breakfast van Susan. Wanneer Bernie een brief krijgt van ‘Spoorloos’ met de mededeling dat er een vrouw is die hem na al die jaren wil ontmoeten, breekt er bij hem paniek uit. Susan mag hier niets van te weten komen. Met de hulp van vriend en collega Dirk probeert Bernie te redden wat er te redden valt. Hij werkt zich echter alleen maar dieper in de nesten.

Oproep voor nieuwe spelers

“We zullen met dit blijspel ons publiek zeker vermaken”, belooft voorzitter Jack Perdaems. Hij vertelt hoe er – na het enorme succes tijdens ‘Het spektakel van Vosmeer’ – door de toneelgroep met veel enthousiasme is gerepeteerd voor het vervolg. “We hebben er behoorlijk wat tijd ingestoken, maar dat heeft ook veel plezier en voldoening gegeven. Toneelspelen is immers echt leuk om te doen. We hopen dat er na de uitvoeringen mensen zijn die nieuwsgierig worden naar wat deelname aan het A.M. de Jongtoneel voor hen kan bieden. Want we verwelkomen graag nieuwe spelers, maar ook enthousiaste helpers die achter de schermen hun bijdrage leveren”.

Rolverdeling

Nog even over de spelers in “Wat een schrik!”. Bernard Faber wordt gespeeld door Chris Ooms, zijn echtgenote Susan door Anja Bosters. De rol van Maartje wordt vertolkt door Janneke Bosters, Vriend Dirk door Leo Bosters, terwijl Annie de Greef op de planken staat als Tanja Torenberg. Jack Perdaems zelf gaat tijdens de drie uitvoeringen als Sietse Vliegen door het leven.

De regie is in handen van Juul Verhallen, zij wordt geassisteerd door Ineke van Overveld, die eveneens als souffleuse optreedt. Jeroen Peeters zorgt voor het licht en geluid, terwijl Jan de Greef, Sjoerd Dirven, Dylan van Putten verantwoordelijk zijn voor het decor.

Marie-Louise Perdaems en Ineke van Overveld regelen de loterij en Niek Perdaems neemt de fotografie voor zijn rekening.

Tijdstippen en kaarten

‘Wat een schrik!’ is een kluchtig blijspel in twee bedrijven, geschreven door Henk Sloots. Het A.M. de Jongtoneel verzorgt drie uitvoeringen: vrijdag 26 januari om 20:00 uur, Zaterdag 27 januari eveneens om 20:00 uur en zondagmiddag 28 januari om 14:30 uur. Kaarten in voorverkoop zijn verkrijgbaar bij Het Wagenhuis en bij de plaatselijke Spar.

Telefonisch reserveren kan via telefoon (0167) 502 730 of (0167) 502 848. Maar ook via e-mail: jperdaems@home.nl. Wie meer wil weten kan de website bezoeken: www.amdejongtoneel.nl

Vdoor Peter Vermeulen