8-jarige zet zich in voor het Diabetesfonds

Regio – Elisa Dekkers is pas 8 jaar oud, maar voert actie voor Diabeatit zodat er meer onderzoek kan plaatsvinden naar diabetes. Dit doet ze door het inzamelen van bier- en frisdrank flessendopjes.

Elisa’s oudere zus Michella heeft afgelopen juli de diagnose diabetes type 1 gekregen. Wat begon met wat vage klachten werd, na nader onderzoek en een lange ziekenhuisopname, omgezet in de diagnose die totaal onverwachts kwam. De rest van haar leven zal zij afhankelijk zijn van insuline waardoor haar droom om bij Defensie te gaan werken weg is gevallen. In Nederland zijn er al ongeveer 6000 kinderen van 0 tot 18 jaar met deze diagnose, in onze regio komen er ongeveer 50 kinderen per jaar bij.

Elisa vindt het zo erg dat haar zus meermaals daags moet spuiten dat ze geld wil inzamelen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen, zodat kinderen hopelijk later niet meer hoeven te spuiten.
Op basisschool de Toermalijn in Halsteren heeft Elisa in alle klassen uitleg geven wat haar actie inhoudt. Ze spaart bier- en frisdrankdopjes voor het Diabetesfonds. Hoe meer kilo’s ze verzamelt, des te meer geld gaat er naar dit goede doel.

Inmiddels helpen al heel wat mensen en bedrijven helpen mee inzamelen en daardoor heeft het meisje al ruim 100 kilo aan doppen opgehaald, maar er kan altijd nog meer bij. Elisa komt de doppen die zijn opgespaard graag ophalen of ze kunnen ook gebracht worden in de Dorpsstraat 180 te Halsteren.