75% hanteert goede coronamaatregelen Burgemeester gaf opdracht tot onaangekondigde controle

STEENBERGEN – Burgemeester Ruud van de Belt brengt de gemeenteraad via een raadsmededeling op de hoogte van een onaangekondigde controle op het naleven van de coronamaatregelen. Die controle werd afgelopen weekeinde uitgevoerd bij horeca, supermarkten en sportaccommodaties. Bij 75 procent van de bezochte locaties gaat het goed. 25 procent kreeg verbeterpunten aangedragen of een waarschuwing.

Van den Belt geeft aan dat het van belang is om na het groeiende aantal coronabesmettingen in onze regio van belang is om extra alert te zijn. Vrijdagavond en zaterdag zijn toezichthouders en handhavers op pad gegaan om de in totaal 50 locaties in de gemeente Steenbergen te bezoeken. In circa 30 procent van de bezoeken kon de controle niet worden uitgevoerd. Dit zal op een later moment alsnog gebeuren. 75% van de uitgevoerde controles kenden een positief resultaat; er wordt coronaproof gehandeld.
De burgemeester kondigt aan dat de toezichthouders zichtbaar aanwezig zullen blijven om toe te zien op het naleven van de coronaregels. “Zoals u van mij gewend bent is handhaven hierbij geen doel op zich, hooguit een middel om ervoor te zorgen dat de voorschriften worden opgevolgd. Het voornaamste is dat we met elkaar de dialoog blijven zoeken om onze gemeenschap voor iedereen veilig, gezond en leefbaar te houden”.