73ste wielerronde van Steenbergen

STEENBERGEN – Voor de 73ste keer wordt op zondag 3 april de Grote Wielerronde van Steenbergen gehouden. Op het vertrouwde parcours in de binnenstad strijden vanaf 9.30 uur eerst alle jeugdcategorieën om de ereprijzen, volgens is het de beurt aan de jongens nieuwelingen (14.45 uur) en tot slot verschijnen om 16.00 uur de coureurs uit de Amateur/Sportklasse aan de start.

Onder de deelnemers bevinden zich ook weer meerdere lokale talenten. Zo zal Brent Jongenelen, vorig jaar winnaar in jeugdcategorie 1, gaan proberen zijn goede prestatie van toen een mooi vervolg te geven in jeugdcategorie 2. Zijn zus Evi komt uit in jeugdcategorie 5 en in de hoogste jeugdcategorie 7 is het aan Mathijs de Kok om de Steenbergse eer hoog te houden.

Melroy Krebbekx en Gianni Pavone komen in actie bij de jongens nieuwelingen en bij de Amateurs/Sportklasse is het Steenbergenaar Lars Adriaansen naar wie de speciale aandacht van het plaatselijke publiek zal uitgaan. Nieuw-Vossemeer Ruud Havermans ontbreekt wegens een blessure.

Wielercomité mikt op Nederlands kampioenschap voor de jeugd bij viering 75-jarig jubileum

De organisatie van de wedstrijden berust bij het Wielercomité Steenbergen, dat zich ondertussen ook al aan het voorbereiden is op het 75-jarig bestaan in 2018. Een jubileum dat men graag extra glans wil geven met het Nederlands kampioenschap voor de jeugd. Er is een ‘bidbook’ in de maak, om de KNWU over te halen deze titelstrijd daadwerkelijk op Steenbergse bodem te laten plaatsvinden. Het wielercomité denkt hierbij ook aan een grote feesttent op de Markt, waar dan artiesten komen optreden.