Jeugdtrainers vv Steenbergen organiseren aantrekkelijke spelletjes ochtend

( door John Rommers )
Zoals eerder gemeld is het voor de seniorenleden van v.v. Steenbergen alweer enkele maanden niet mogelijk om te trainen en te voetballen in verband met de maatregelen die gelden vanwege het corona virus. Alle jeugdleden t/m 17 jaar kunnen eveneens geen competitiewedstrijden spelen, maar mogen in ieder geval nog wel normaal trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen. Vanaf het begin dat de corona maatregelen van kracht zijn gebeurt dat ook.

Alle jeugdteams trainen door de weeks in ieder geval minimaal 1 keer en op zaterdagmorgen worden elke zaterdag diverse onderlinge wedstrijdjes gespeeld.
Gelukkig zijn meerdere teams van de blauwwitten enthousiast om onderlinge wedstrijden te organiseren.
Daardoor is het vaak mogelijk om, naast het feit dat er door een team een onderling partijspel wordt gespeeld, wedstrijden te spelen tegen een ander team.
En doordat de animo zo groot is, worden de teams ook vaak gemixt.
Op deze manier wordt dus wekelijks door de jeugdtrainers van de voetbalvereniging alle moeite gedaan om hun spelers de wei in te sturen en het wedstrijdgevoel nog een beetje te behouden. 

Spelletjesochtend

“Maar het echte wedstrijdgevoel ontbreekt helaas al vanaf half oktober”, zegt trainer/begeleider van het JO 15-1 jeugdteam Robert Krijnen.

We spreken Robert op zaterdagmorgen 23 januari op het moment dat hij samen met nog een groot aantal mede trainers van jeugdelftallen bezig is met een door hem georganiseerde spelletjes ochtend.

“De jongens en de trainers zijn fanatiek en meten zich graag met andere teams”, aldus Robert. “De wedstrijdspanning en om als team een goed voetbalspel te spelen onder druk van een tegenstander missen we. En natuurlijk de gezelligheid, het samenzijn, het teamgevoel en het onderlinge praatje in de kantine onder het genot van een drankje met de spelers, de tegenpartij en de ouders. En om eens een keer wat anders te doen dan het wekelijkse onderlinge partijtje op zaterdag, hoe leuk het meestal ook is, hebben we deze ochtend samen met de trainers van 2 andere teams ervoor gekozen een spelletjesochtend te organiseren. Naast ons eigen JO 15-1 team doen hier ook de spelers van het JO 13-1 team en het JO 14-1 aan mee”.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 29 januari staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie

Beelden bij dit artikel