51e Kleine Tour van start gegaan

STEENBERGEN – Deze middag ging de 51e Kleine Tour van start. Nadat deze editie vorig jaar moest worden afgelast – en werd vervangen door aangepaste activiteiten – heeft ook dit jaar corona invloed op het prachtige wielerevenement voor de jeugd. Belangrijk om te weten is dat vanwege de regelgeving publiek dit jaar helaas niet welkom is. Er is een aangepast programma dat veelal rond het Cromwiel plaatsvindt. Hier werd ook het eerste begin gemaakt met de uitreiking van de rugnummers en het reglement. Vervolgens ging de puzzeltocht van start die om 16:30 uur eindigt in Het Wapen van Steenbergen in de Kaaistraat.

Vanavond stellen de ploegen zich op in de Seringenlaan en maken ze een rondrit door Steenbergen die eindigt bij het Cromwiel. Hier wordt de Tourweek officieel geopend en wordt het startschot voor de koppelwedstrijd gegeven door wethouder sportzaken Esther Prent.

18 Ploegen – 216 rennertjes, waarvan zo’n 100 nieuwkomers

Dit jaar doet een honderdtal nieuwe rennertjes mee aan de Kleine Tour, waarin 216 rennertjes deelnemen. Zij rijden in 18 ploegen: Rabobank Zuidwest-Brabant, Van Gils Autoschade, Brasserie Puur, Fujifilm, Verkaart Bouwbedrijf, Heijmans Uitzendorganisatie, Kluswijs Steenbergen, Jolanda’s Pedicure Salon, Het Bakhuys, Grond- en transportbedrijf A. van Tilburg, Verbeek Boomkwekerijen, Boekhandel Vermeulen , Jumbo Supermarkt, Glastuinbouw Steenbergen, Auto Kar, Vuurwerkland, Madri Install Service en JVM Tuinen. Dit is ook meteen de volgorde in de tourkaravaan. Nieuwkomers zijn dit jaar Het Bakhuys en JVM Tuinen.
Tourmiss dit jaar is de 15-jarige Evy Luijsterburg. Zij reed vijf jaar zelf mee in de Tour voor de ploegen Leys en Kluswijs (voormalig Formido).

[ door Peter Vermeulen – foto’s Michelle Douw © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]  

Beelden bij dit artikel