5 Bouwplannen, 64 huizen, 2 nieuwe straten

STEENBERGEN – Binnen woonwijk Buiten de Veste 3 worden er vijf projecten ontwikkeld. Afgelopen dinsdag werd het contract ondertekend voor het grootste plan dat de bouw van 22 tweekappers door SoMa Vastgoed BV uit Zundert omhelst. Het project kreeg de naam Ravelijn en bestaat uit twaalf eengezinswoningen en tien levensloopbestendige woningen.

De tien Façadewoningen in de ‘boerderijschuur’ komen op naam van Zwaluwe Bouw BV uit Hooge Zwaluwe. Woningcorporatie Stadlander bouwt zestien sociale huurwoningen in Buiten de Veste 3. Droomwonen Brabant begeleidt de twaalf eigenaren die een eigen woning bouwen in coöperatief verband. Tot slot verkoopt de gemeente Steenbergen nog vier vrije kavels langs de Oosthavendijk. Ten behoeve van Buiten de Veste 3 zijn er twee nieuwe namen aan het Steenbergse stratenboek toegevoegd: Dwingel en Coupure. De eerste is een term uit de Middeleeuwse vestingbouw, de tweede uit de waterbouwkunde.

Foto: De ecologische verbindingszone ten oosten van Buiten de Veste bedient mens en dier. Vanaf het SUP-board krijgt men al een unieke kijk op dit deel van de stad. In de toekomst moet de EVZ zelfs deel uitmaken van een langgerekte waterroute die aansluit op de Cruijslandse Kreken.

Foto: Buiten de Veste 3 is nu nog een verwilderde bouwput, maar voor 2022 ten einde is ook dit deel van de nieuwe wijk volledig bewoond. Wethouder Wilma Baartmans en beleidsmedewerker Kees Kerstens zien het al voor zich. En ook twee uitvoeringen van huizen die worden gebouwd in het bouwplan ‘Ravelijn’.

[ door Dasja Abresch ]

Beelden bij dit artikel