45ste Kleine Tour werpt zijn schaduw vooruit

STEENBERGEN – De Kleine Tour, die komende zomer voor de 45ste keer wordt verreden, staat in het middelpunt van de belangstelling. Vandaag is er een ‘voorproefje’ met een behendigheidsrit op de parkeerplaats van de Formido, vanaf komende maandag gaat SLOS TV veertien weken aan een stuk terug- en vooruitblikken op het evenement.

Met het kegeltjesrijden – waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen – vestigt de organisatie van de jeugdronde vandaag niet alleen de aandacht op de negende lustrumeditie, maar hoopt zij middels de Formido Dollaractie ook weer wat extra geld in het laatje te krijgen voor extra activiteiten in de week van maandag 11 tot en met zaterdag 16 augustus.

Onlangs mocht de Stichting Kleine Tour Steenbergen ook al een mooi bedrag in ontvangst nemen vanuit de Rabobank Clubkas Campagne en tijdens de afgelopen jaarwisseling werden met succes oliebollen verkocht.

Eerstvolgende activiteit die op het programma staat is de sport- en spelmiddag voor alle rennertjes mét verkiezing van de nieuwe Miss Kleine Tour, op zondag 25 mei.

SLOS TV

De lokale omroep kan echter niet wachten tot het zover is en begint volgende week al met een reeks uitzendingen over het jaarlijkse vakantiespektakel, waarvan de SLOS voor de vijftiende keer verslag gaat doen op televisie.

De archieven zijn doorgespit en de vele hoogtepunten daaruit komen vanaf 5 mei elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur op het scherm (kanaal 41 van Ziggo). Bij elke uitzending worden bovendien betrokkenen geïnterviewd, zoals oud-voorzitters, rondemissen, ploegleiders, medewerkers en winnaars uit het rijke verleden van de Kleine Tour. De presentatie berust bij Pepijn Vermunt.