45ste Kleine Tour officieel geopend

STEENBERGEN – Ringsteken met behulp van eigentijdse ‘Romeinse’ strijdwagens: dat was vanavond de tweede speciale activiteit waarmee het negende lustrum van de Kleine Tour extra luister wordt bijgezet. Het alternatief voor de koppelkoers voltrok zich op de Markt, na de officiële opening van de jubileumronde.

Ondanks zijn fysieke ongemakken – meerdere ribbreuken en een gebroken sleutelbeen – gaf voorzitter Wim Roovers hoogstpersoonlijk het startsein voor de 45ste Kleine Tour, die hij uiteraard voor geen goud zou willen missen, ook al kan hij waarschijnlijk niet bij alle activiteiten present zijn.

Jubilarissen

De officiële opening vond plaats na de parade van de achttien ploegen op het marktplein, onder het toeziend oog van vele honderden toeschouwers. Voor zover dat nog nodig was, stelde Roovers Miss Eryka Romkes voor aan het publiek, waarna hij de jubilerende ploegleiders Leo en Petra Frederiks van Auto Kar in het zonnetje zette. Het echtpaar is voor de 40ste keer van de partij in de jeugdronde. Ook ging de aandacht uit naar ploegleider Leo Balemans van P.S. Couriers, die aan zijn laatste Kleine Tour is begonnen.

Waardering

Vervolgens kreeg wethouder Cor van Geel het woord. In gezelschap van zijn collega Petra Lepolder wenste hij alle deelnemertjes veel geluk, sportiviteit en gezelligheid toe. Van Geel sprak namens het gemeentebestuur zijn grote waardering uit voor alle vrijwilligers die de Kleine Tour – ‘het grootste evenement voor onze jeugd’ – elk jaar weer mogelijk maken.

Strobalen

Na het officiële gedeelte ging dan het eerste wedstrijdonderdeel van start. Het besturen van de ‘strijdwagens’ verliep overigens niet altijd even vlekkeloos, dus was het maar goed dat er strobalen in de arena lagen. Ook staken de medewerkers van de Kleine Tour de deelnemertjes links en rechts de helpende hand toe.

Truien uitgereikt

Tot slot werden de eerste gele truien uitgereikt aan de bijna-buurkinderen Lars de Wit en Kiki Heshof, de jongste rennertjes van de winnende ploegen: Van Gils Autoschade bij de jongens en Sportshop Heshof bij de meisjes.

De blauwe truien werden om de schouders geplooid van Joran Moerland en Lotte Iriks. Jelle Smout en Kim Davelaar rijden morgen beiden in de witte trui.

De Vossenjacht van vanmiddag werd bij de jongens gewonnen door het team van café-zaal De Joosse en bij de meisjes door de ploeg van Leys.

Morgenochtend moeten alle betrokkenen van de Kleine Tour vroeg uit de veren, voor een gezamenlijk feestontbijt op het Floraplein, dat om acht uur begint. Een uur later klinkt het startschot voor de sprint in de Acacialaan. 

Bekijk hier het Kleine Tour 2014 Fotoalbum