410 jaar Dinteloord afgesloten met nieuwjaarsfeest

DINTELOORD – Met een nieuwjaarsreceptie in het Dorpshuis werd zaterdagavond het 410-jarig bestaan van Dinteloord en Prinsenland op feestelijke wijze afgesloten.

Zo’n honderd dorpelingen gaven acte de présence, onder wie ook Petra Lepolder, die bovendien als wethouder namens het gemeentebestuur aanwezig was. De bezoekers werden ontvangen met een glas prosecco, waarna er ruimschoots gelegenheid bestond om de beste wensen uit te wisselen. Tijdens het receptiegedeelte viel er een fotopresentatie van Hakim Tampoebolon te zien, waarbij de diverse activiteiten van het afgelopen jubileumjaar de revue nog eens passeerden.

Voorzitter Hans Bolluijt van het comité Dinteloord 400 jaar en de werkgroep ‘410’ nam de gelegenheid te baat om zijn dank uit spreken aan alle verenigingen die eraan hebben meegewerkt om van 2015 een echt feestjaar te maken. ,,De carnavalsoptocht, Suikerstad Sportief, de Voverdi-fietsdriedaagse, de kunst- en crearoute, de oecumenische dienst, het dweilbandfestival en de filmavonden zijn allemaal het resultaat van de inzet en vindingrijkheid van de verenigingen. Dankzij al deze activiteiten zijn we erin geslaagd om een programma te bieden dat voor ieder wat wils had.’’

De nieuwjaarsreceptie liep over in een feestavond, met onder meer muziek en zang van de plaatselijke dweilband T’oonladders Zat en het Gelegenheidskoor 410.