40-jarig bestaan BVS

STEENBERGEN – Badminton Vereniging Steenbergen viert op zaterdag 27 juni haar 40-jarig bestaan met een feestavond annex reünie voor alle (oud-)leden van de club.

Nadat een aantal enthousiaste onderwijzers een tijdje in de oude Gummarusschool aan de Westdam had gebadmintond, besloten zij halverwege de jaren zeventig om een vereniging op te richten. Directe aanleiding voor een serieuzere aanpak was dat Steenbergen de beschikking kreeg over een sporthal, bij ’t Cromwiel.

Het groepje was inmiddels bovendien uitgebreid met familieleden en kennissen en na een oproep in de Steenbergse Courant meldden zich vervolgens zo’n vijftig potentiële leden aan voor de Badminton Vereniging Steenbergen, die officieel op 17 februari 1975 het levenslicht zag.

Jan Oerlemans, Rini van Broekhoven en Joop Heijnen waren de eerste bestuursleden. Een jaar later werd de club al uitgebreid met een jeugdafdeling. In de hoogtijdagen telde BVS meer dan 200 leden, was er zelfs een wachtlijst en moest er – vanwege de grote drukte – op de speelavonden tussen de partijen door vaak even een ronde worden gewacht. De belijning op de vloer van de sporthal werd daarom aangepast, zodat er acht in plaats van de oorspronkelijke zes velden beschikbaar kwamen.

BVS bestaat momenteel uit 72 leden, senioren en jeugd, en prijst zich gelukkig met het feit dat er al die jaren steeds weer voldoende vrijwilligers bereid waren om de club draaiende te houden, zowel als het gaat om bestuurlijke functies als het verrichten van hand- en spandiensten bij activiteiten.

De vereniging bestaat nu veertig jaar en dat wordt met trots gevierd op zaterdag 27 juni, met een feest voor alle leden en oud-leden, die vanaf 20.30 uur van harte welkom zijn bij café-zaal De Fles. Aanmelden voor deze reünie is nog mogelijk door een mailtje te sturen naar penningmeester@bvsteenbergen.nl. Voor 10 euro krijgt men een vijftal consumptiebonnen, wat lekkere hapjes én natuurlijk de gelegenheid om gezellig bij te kletsen of herinneringen op te halen.

Wie zin heeft om te gaan badmintonnen kan elke dinsdagavond vrijblijvend binnenlopen in de sporthal van ’t Cromwiel, waar de jeugd vanaf 19.00 uur aanwezig is en de volwassenen vanaf 20.30 uur de shuttles over het net slaan.