40 jaar de Dinsdagavondmuziekgroep. Wat een feest.

KRUISLAND – Al jaren geeft de Dinsdagavondmuziekgroep in juni een concert, de ‘Dag van de muziek’. Dit jaar was het dubbel feest. De muziekgroep bestaat 40 jaar.

Muziek verbroedert

De spanning hing in de lucht, vrijdagavond. De leden van de Dinsdagavondmuziekgroep hadden er zin in. De leden van harmonie St. Caecilia speelden nog even in. Langzaam maar zeker liep de zaal vol. Ondertussen was Daniëlla Oomen druk bezig. Samen met de overige vrijwilligsters zorgt ze dat alles op rolletjes loopt. De leden van het koor werden naar binnen geleid, familie en vrienden zochten een plaats en het concert begon. Met ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!’ zat de stemming er meteen goed in. De leden van het koor genoten zichtbaar. De microfoon ging rond en allemaal zongen ze uit volle borst mee. Het was een prachtig begin van het concert. “Ze hebben alle nummers zelf gekozen” zegt Daniëlla. “Al maanden van tevoren beginnen we met oefenen. De groep zegt wat ze leuk vinden, maar wij doen ook weleens een voorstel hoor” lacht ze. Muziek maken en zingen verbroedert en dat was ook duidelijk te merken. Liedjes als ‘Op een onbewoond eiland, of van Henk Wijngaard, ‘Met de vlam in de pijp’. Stuk voor stuk meezingers.

St. Caecilia deelt bekers uit

Een paar leden van de Dinsdagavondmuziekgroep durfde achter de microfoon solo te zingen. André zong ‘Een beetje verliefd’ en ‘Rosanne’. “Nee niet Rosada, daar kun je kleren kopen, werd gegrapt.” Ook de aanwezige kinderen in het publiek werden bij het concert betrokken. Allemaal mochten ze, net als de leden van de muziekgroep, een instrument uitkiezen. Samen met St. Caecilia maakten ze er een spektakel van. Het was in één woord genieten. Eén van de laatste liedjes was ‘de klok van Arnemuiden’. De leden en het publiek zongen. Leden van de harmonie gingen staan, zitten, staan. En de ‘bim-bam’ van Leon kwam altijd precies op het juiste moment. Leon straalde, het publiek genoot, het was één groot feest. Aan het einde van het concert werd afscheid genomen van Riet. Zij stopt met haar werk als vrijwilligster. Drie dikke zoenen en een mooie Orchidee kreeg ze als dank voor haar jarenlange inzet. En natuurlijk werd ‘Lang zal ze leven’ gezongen. De leden van de Dinsdagavondmuziekgroep werden in het zonnetje gezet. 40 jaar verdient een prijs. Allemaal kregen ze een beker, met inscriptie. Na ‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie’ kwam een einde aan een bijzondere avond.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl