3200 euro van ‘Vuist tegen Kinderkanker’ voor Ankie Stoer!

STEENBERGEN – De activiteiten van ‘Vuist tegen Kinderkanker’ hebben dit jaar 3200 euro opgebracht voor Ankie Stoer! De overhandiging van de cheque met dit bedrag erop vond gisteravond plaats tijdens de Hollandse Avond van ‘Vuist tegen Kinderkanker’ bij De Joosse.

Organisator Jan de Groot – die zich voor de uitreiking als Zwarte Piet uitdoste – en zijn vrijwilligersteam vreesden op voorhand een beetje dat het niet zo’n goede editie zou worden, aangezien de voorverkoop van de kaarten te wensen over had gelaten. Maar net voordat hoofdact Rob van Daal om half tien aan zijn optreden zou beginnen, stroomde de zaal alsnog lekker vol.

Overtroffen

De Groot schat het aantal bezoekers op zo’n 180. ,,Gelukkig is het toch nog een topavond geworden, het was echt weer helemaal super en we hebben onze bijdrage van vorig jaar dus weer overtroffen.’’

In aanloop naar de Hollandse Avond moest De Groot op de valreep nog een vervanger (Maico) regelen voor zanger Joey Oerlemans, die vrijdagavond wegens ziekte afbelde. ,,Ook de komst van Jan van Est was onzeker, want zijn vrouw was gisteren uitgerekend.’’ En voor de  Kruislandse zangeres Suzie Roose was het voorlopig haar laatste optreden, zij verwacht namelijk haar eerste kindje.

'Oh Sylvana'

Gistermorgen bleek bovendien dat elders in het land extra beveiliging was geregeld voor Rob van Daal, in verband met alle commotie rond zijn nieuwste single ‘Oh Sylvana’. ,,Wij hebben geen extra veiligheidsmaatregelen meer getroffen en dat bleek ook helemaal niet nodig. Van Daal pakte het goed op, heeft het nummer gewoon gezongen en dat viel bij het publiek in goede aarde,’’ aldus De Groot.

Foto's Ad de Groot