31e Dorpsfeesten Moerstraten gaan van start

REGIO – Deze week worden de dorpsfeesten in Moerstraten gehouden. Dat betekent vier dagen lang feest met activiteiten voor jong en oud. Vanmiddag, donderdagmiddag, begint het festijn met de ouderenmiddag waaraan 120 ouderen deelnemen. Vanavond voeren de kinderen de musical ‘Monsterhit’ op en ook morgen, vrijdag, zaterdag en zondag zijn er activiteiten. Vrijdagavond zal de Lepelstraatse coverband The Blue Nights de hoofdact vormen zo laten de organisatoren van deze 31 editie van het dorpsfeest weten. Jaarlijks bezoeken ook inwoners uit de gemeente Steenbergen goede bekenden tijdens het Dorpsfeest.

Tijdens de ouderenmiddag wordt vandaag tevens de trekking verricht van de Grote Loterij. Dan wordt duidelijk wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Donderdagavond wordt in de feesttent de musical Monsterhit op de planken gebracht. Hiervoor hebben de kinderen al maandenlang gerepeteerd en vanaf 19:30 uur kan het publiek genieten. Aansluitend op de musical is er disco voor de jongere jeugd.

Volksspelen

Vrijdag start het programma om 13:00 uur met volksspelen voor de lagere schooljeugd. Hieraan doen zo’n 200 kinderen mee, naast die uit Moerstraten ook leeftijdgenootjes van de groepen 5 tot en met 8 van basisschool De Stappen uit Wouw.

Om 18:30 uur beginnen de volksspelen voor de volwassenen. Hierbij kunnen de deelnemende teams zich volledig uitleven.

Familiefietstocht

Zaterdagmiddag staat in het teken van de fietstocht voor het hele gezin. Deze gaat door de omgeving van Moerstraten. De eerste groep start om 13:30 uur en tegen 17:00 uur worden alle fietser weer terug verwacht.

Traditioneel wordt op zaterdagavond de Playback wedstrijd gehouden. Dat gebeurt onder leiding van presentator Ad Bartels.

Zondagochtend kunnen alle liefhebbers meelopen in de wandeltocht die om 10:30 uur start bij Fort De Roovere. Adri Aarts is daarbij de gids die deskundig tekst en uitleg gaat geven. Om 12:00 uur kunnen belangstellenden aanschuiven voor de lunch.

Moerstraten got talent

Zondagmiddag nemen de kinderen van de lagere school deel aan ‘Moerstraten got talent’ een kunnen de kleintjes zich laten schminken, terwijl er voor hen traktaties klaarstaan. Deze middag wordt afgesloten met een ballonnenwedstrijd. Officieel eindigt het dorpsfeest rond de klok van 19:30 uur, al leert de geschiedenis dat veel Moerstraters het feest voortzetten bij café De Bakker.