3000 kilometer hardlopen voor KiKa

WELBERG – ‘Kilometervreter’ Leo Osseweijer heeft zichzelf weer een nieuwe uitdaging opgelegd. De 56-jarige Welbergenaar wil binnen anderhalf jaar minimaal 3000 kilometer hardlopen, waaronder de vier Major Marathons van Londen, Berlijn, New York en Tokyo, om een bedrag van maar liefst 30.000 euro in te zamelen voor KiKa.

,,Een pittig klusje, maar wel een leuk klusje,’’ zo stelt hij monter. De eerste 1000 kilometer heeft hij er zelfs al opzitten. Er gaat dan ook bijna geen dag voorbij zonder trainingsarbeid.

De eerste grote marathon die hem staat te wachten is die van Londen, op 24 april aanstaande. Vervolgens zal hij op 5 september in Berlijn aan de start verschijnen, op 6 november in New York de ruim 42 kilometer afleggen, om zijn missie op 26 februari volgend jaar af te sluiten in Tokyo.

Als ambassadeur van KiKa helpt hij daarnaast ook nog andere hardlopers die zich inzetten voor dit goede doel, met sponsorwerving. Op dat gebied heeft Osseweijer veel ervaring. Sinds hij in 2012 betrokken raakte bij KiKa, vergaarde hij al bijna 100.000 euro aan donaties en sponsorbijdragen, van zowel particulieren als bedrijven.

Wie middels de prestaties van Leo Osseweijer KiKa wil steunen, kan dit doen via www.runforkikamarathon.nl/2016/leo-berlijn-osseweijer