2nd Look kledingbeurs van Die Vaertsingers

STEENBERGEN – Koopjesjagers komen tijdens de Jaarmarkt van aanstaand weekeinde geheid aan hun trekken bij de tijdelijke ‘winkel’ van Die Vaertsingers in het voormalige pand van Micro-Elektro aan de Grote Kerkstraat, dat de gemengde zangvereniging zolang mag gebruiken van eigenaar Madri Totaalinstallateur. Een unieke gelegenheid voor het koor om de grote hoeveelheid tweedehands kleding die het afgelopen jaar, onder aanvoering van Joke van der Pligt, werd verzameld. ,,Het is wel een beetje uit de hand gelopen ja,’’ lacht zij.

,,We zijn al wekenlang bezig met inrichten.’’ Elke woensdag, vrijdag en zaterdag verzamelde zich een groepje van vijf à zes koorleden in de zaak, om alles te sorteren, te prijzen en te verdelen over de kledingrekken. Van 10.00 tot 16.00 uur staat ook morgen de deur al open, voor iedereen die alvast een kijkje wil nemen of nog kleding wil brengen.

Tijdens de Jaarmarkt is de zogenoemde 2nd Look Kledingbeurs op vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Een aantal mannelijke Vaertsingers zullen dan vanaf de straat, gehuld in slipjassen en hoge hoeden, het publiek naar binnen loodsen. Voor zover dat nodig is, want de aanloop kwam de voorbije weken eigenlijk vanzelf al op gang. ,,‘Jammer dat jullie er na de Jaarmarkt niet mee doorgaan’, heb ik al van veel mensen gehoord,’’ vertelt Joke.

Het uitgebreide assortiment omvat zowel dames-, heren als kinderkleding, maar ook schoenen, tassen, sjaals, hoeden en badkleding zijn te vinden op de beurs, evenals door leden zelfgemaakte cadeau-artikelen, variërend van slingers van spijkerstof tot schilderijtjes.

De opbrengst van de kledingbeurs komt ten goede aan het jubileumfonds van de zangvereniging, die in 2017 het 40-jarig bestaan gaat vieren.