2nd Look kledingbeurs Die Vaertsingers

STEENBERGEN – Om in 2017 het 40-jarig bestaan van de gemengde zangvereniging luister bij te kunnen zetten, zijn Die Vaertsingers al geruime tijd bezig met allerlei acties om de jubileumkas te spekken. Daartoe hield het koor in het verleden ook al meermaals een kledingbeurs, in het Welbergse gemeenschapshuis De Vaert, het thuishonk van de zangers en zangeressen.

Vorig jaar gebeurde dit voor het eerst op grotere schaal, in het voormalige pand van Mikro Electro aan de Grote Kerkstraat, waar Die Vaertsingers toen van juli t/m september hun ‘2nd Look’-winkel hadden ingericht. Een succesvolle onderneming, die daarom dit voorjaar een vervolg heeft gekregen.

Zo goed als nieuw

Begin maart gingen de deuren weer open, tot en met eind mei kan het winkelend publiek er elke woensdag, vrijdag, zaterdag van 10.00 tot 17.00 terecht voor een keur aan baby-, kinder-, bad-, dames- en herenkleding. In veel gevallen zo goed als nieuw, soms zelfs met het originele prijskaartje er nog aan. ,,We hebben echt een prachtige kinderafdeling, voor de dames veel kleine maten en ook lingerie, en voor de heren volop mooie overhemden en colberts. Alles wat je in de modebladen ziet, hangt hier,’’ prijst Joke van der Pligt de uiterst scherp geprijsde koopwaar aan.

Mode-accessoires en cadeau-artikelen

Naast de grote hoeveelheid zomer- en winterkleding, heeft ‘2nd Look’ ook heel veel mode-accessoires in de aanbieding, zoals shawls, schoenen, riemen, hoedjes en (deels zelfgemaakte) tassen. Verder is er nog een ‘cadeauhoek’ met wisselende artikelen, zoals beddengoed, kaarsjes, lampjes en schilderijtjes.

Er komt wekelijks ‘nieuwe’ kleding bij en wie de collectie verder wil aanvullen, kan zijn gebruikte kleding altijd komen brengen op de genoemde openingsdagen en -tijden.

Een vaste groep van zo’n acht dames van Die Vaertsingers houdt de winkel draaiende, twee mannelijke leden zorgen elke middag voor de koffie. 

Jubileumconcert

Met dank aan eigenaar Marc Adriaansen van Madri, voor het gebruik van de ruimte, hoopt het koor de komende weken op nog veel toeloop, zodat er een mooi bedrag in de kassalade terechtkomt voor de viering van het 40-jarig bestaan. Dat wordt op meerdere manieren en momenten herdacht, maar sowieso met een groots jubileumconcert in november, zo kondigen Die Vaertsingers alvast aan.