29 Appartementen in Hartje Steenbergen

STEENBERGEN – Onder de projectnaam ‘Hartje Steenbergen’ start begin volgend jaar de verkoop van 29 appartementen aan de Kaaistraat en Berenstraat in Steenbergen. De leegstaande panden van de voormalige schoenenwinkels Scapino en Van den Hoven en de bovenliggende woningen ruimen het veld en maken plaats voor twee moderne appartementencomplexen. Aan de Kaaistraat blijft de begane grond gereserveerd voor winkels. Onderhandelingen met een partij die de commerciële ruimte in zijn geheel wil betrekken, zijn volgens Joost Meerman van Memo Projectontwikkeling in een vergevorderd stadium.

Hartje Steenbergen is een initiatief van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg en van  Memo Projectontwikkeling. Zij bouwden samen ook al de Stadsboerderij in Buiten de Veste die eerder dit jaar werd opgeleverd.

Twaalf appartementen in Hartje Steenbergen zijn gericht op de Kaaistraat. De overige zeventien komen aan de Berenstraat te liggen. Tussen beide complexen ligt een binnenterrein met bergingen en parkeervakken, volgens Meerman ruim voldoende om aan de norm te voldoen.

Grote behoefte

Oorspronkelijk zou op de locatie aan de Berenstraat een kleinschalig complex met zes appartementen worden gerealiseerd door DAVA projecten uit Valkenswaard. Deze projectontwikkelaar heeft zich echter teruggetrokken vanwege een gebrek aan animo, zo bevestigt directeur Johan Daams van DAVA.  De grond is inmiddels verkocht aan de ontwikkelaars van het project ‘Hartje Steenbergen’. Zij hebben er geen enkele twijfel over dat er voor hun project voldoende behoefte is. “We merken dat er een enorme vraag naar appartementen is in Steenbergen en heel weinig aanbod.”

Maatwerk

Om doelgroep en behoefte scherp in beeld te krijgen, lanceerden de ontwikkelaars de website hartjesteenbergen.nl. Hier kunnen geïnteresseerden een vragenlijst invullen aan de hand waarvan bepaald wordt welke soorten appartementen in het complex gerealiseerd worden. “We zitten minder op de stoel van de traditionele ontwikkelaar,” licht Meerman toe. “We gaan meer voor  maatwerk. Daarom gaan we al in een heel vroeg stadium naar de mensen toe om te vragen hoe zij het zouden willen.”

Ideale mix

Volgens de ontwikkelaar meldden zich inmiddels zo’n zeventig belangstellenden. “We zien dat ongeveer de helft daarvan tot de doelgroep jongeren behoort en vijftig procent wat ouder is. Die mix zou natuurlijk ideaal zijn.” Meerman verwacht dat het complex uit twee- en driekamerappartementen binnen een bereikbare prijs zal bestaan: “Halverwege januari wordt alle datum verzameld en kijken we in hoeverre het ontwerp dat we hebben, aansluit bij de wensen en wat we nog aan moeten passen. We denken dan in februari te kunnen beginnen met de pre-sale.”

Mooie partij

Op dit moment beslaan de voormalige winkelpanden aan de Kaaistraat samen een oppervlakte van 1000 vierkante meter. Het is de wens van gemeente en ondernemers om winkels te behouden ten behoeve van de levensvatbaarheid van het centrum en de levendigheid ervan. Anderzijds is er minder behoefte aan grote winkeloppervlakten. De commerciële plint in Hartje Steenbergen komt in totaal uit op 380 vierkante meter. Over de identiteit van de partij waar momenteel onderhandeling mee zijn, doet Meerman nog geen uitspraken. “Daar is het nog net te vroeg voor, maar ik kan al wel zeggen dat het een erg mooie partij is.”

[ door Dasja Abresch ]

Foto’s: Aan de Kaaistraat komen twaalf appartementen met op de begane grond een commerciële plint. Tweede foto: Aan de Berenstraat komt een complex met 19 appartementen. Hier komt ook de toegang tot het parkeerterrein.

Beelden bij dit artikel