25ste editie Beachvolleybaltoernooi ‘staat als een huis’

STEENBERGEN – Strandweer is het allerminst op deze Eerste Pinksterdag, maar dat mag de pret absoluut niet drukken bij het 25ste (JVM Tuinen) Beachvolleybaltoernooi van Diomedon, waarbij vanmiddag en vanavond op de Markt maar liefst tachtig teams in actie komen. Voordat de eerste ballen door de lucht vlogen, werd vanmorgen eerst even stilgestaan bij het zilveren jubileum. Dat gebeurde met koffie en taart voor de vrijwilligers en sponsors uit de begintijd van het evenement.

,,Het Beachvolleybaltoernooi hoort bij Steenbergen en ik ben enorm trots op iedereen die in de afgelopen 25 jaar aan het succes ervan heeft meegewerkt,’’ sprak voorzitter Henk van der Boog van de volleybalafdeling van Diomedon. Zonder ook maar iemand tekort te willen doen, memoreerde hij hierbij vooral de inbreng van de familie Koenraadt.

In vogelvlucht liet Van der Boog de geschiedenis van het sportieve festijn de revue passeren, om vervolgens het woord te geven aan wethouder Cors Zijlmans, die zijn trots en waardering uitsprak voor het Beachvolleybaltoernooi en alle betrokkenen. ,,Dit evenement staat als een huis,'' stelde hij. De wethouder gunde de organisatoren en de deelnemers graag wat meer zon en hogere temperaturen, ‘maar als je beweegt, word je vanzelf warm,’’ zo hield hij de aanwezigen een waarheid als een koe voor.

Het middagprogramma van het Beachvolleybaltoernooi duurt nog tot half vijf, na de prijsuitreiking van dit gedeelte mogen de volgende veertig ploegen aan de bak op de tot stand omgetoverde Markt, waar het ondanks de tegenvallende weersomstandigheden ook voor de omstanders goed toeven is op de terrassen van de cafés.

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl