25-jarig jubileumfeest wijkvereniging ’t Drievierde

STEENBERGEN – Het stimuleren van de sociale contacten in de buurt, zodat de bewoners weten wie hun buurtgenoten zijn en zeker niet van elkaar vervreemden, dat is door de jaren heen altijd het voornaamste doel geweest van wijkvereniging ’t Drievierde, die in het weekend van 17, 18 en 19 juni haar zilveren jubileum gaat vieren.

Het idee om een wijkvereniging voor de bewoners van de Wilhelminastraat, Emmastraat, Julianastraat en het Doornedijkje op te richten, kwam voort uit het feit dat zich begin jaren negentig veel nieuwe gezinnen in het ‘villapark’ vestigden. Dankzij ’t Drievierde konden zij snel met elkaar en met de ‘oude’ buurtbewoners kennis maken.

Marius van Straten, Hannie Helmons en Helma Vermeulen namen het initiatief. De drie vonden Lia Janbroers al snel bereid om het secretariaat op zich te nemen en die taak vervult zij heden ten dage nog steeds. Penningmeester Ad Vermeulen sloot niet veel later aan, Harry de Vos bekleedt sinds pakweg tien jaar het voorzitterschap, dat eerst door Van Straten werd vervuld.

Buurtbarbecue was meteen een schot in de roos

Een buurtbarbecue was de eerste activiteit van de wijkvereniging en bleek meteen een schot in de roos. Later kwamen er o.a. de viering van Drie Koningen, Sinterklaasfeesten, fiets(puzzel)tochten, kindervuurwerk op Oudejaarsavond en Paas-activiteiten bij. Ook de Nationale Straatspeeldag en de landelijke Opschoondag gaan al vele jaren niet onopgemerkt voorbij in ’t Drievierde, waar ook carnaval steevast hoogtij viert.

Vanuit de wijkvereniging, die momenteel een kleine 200 leden telt, ontstond zelfs een eigen wijkband, De Drie Kwartjes. Op Koningsdag eindigt traditiegetrouw de versierde fietsenoptocht bij het centraal in de wijk gelegen veldje, waar zich de meeste activiteiten afspelen.

Feestweekeinde met disco voor de jeugd, reünie en zeskamp

Dat zal in het weekend van 17 t/m 19 juni niet anders zijn. De feestelijkheden rondom het 25-jarig bestaan beginnen vrijdagavond 17 juni met een grote disco voor alle kinderen uit de wijk, die daarvoor ook hun vriendjes en vriendinnetjes mogen uitnodigen.

Zaterdag 18 juni staat er een grote buurtbarbecue op stapel, met muziek van de band REC en Showtime Drive In Show, waarbij ’t Drievierde ook zoveel mogelijk oud-bewoners welkom hoopt te mogen heten, zodat het een heuse reünie wordt. Aanmelden kan nog tot uiterlijk 10 juni via lia.ludo@home.nl

Zondagmiddag 19 juni is er tot besluit een zeskamp, zowel voor teams vanuit de wijk als voor clubs daarbuiten. Teams van minimaal zes personen kunnen zich hiervoor inschrijven via het voornoemde e-mailadres.