25 jaar Cameleon: Smakelijk Leven!

STEENBERGEN – Totaal Theatergroep Cameleon bestaat 25 jaar en gaat dit heugelijke feit vieren met de nieuwe voorstelling ‘Smakelijk Leven’. De optredens van de jubileumshow, volgens de beproefde formule van een theaterdiner, gaan zich vanaf eind september voltrekken bij Arcadia. Vrijdagavond gaf het gezelschap echter al een voorproefje weg aan familieleden, sponsors en donateurs.

Ook de lokale en regionale pers was hierbij uitgenodigd, om een impressie te krijgen van hetgeen waarvan de bezoekers straks weer kunnen gaan smullen. Als ‘vanouds’ worden zang, dans en toneel (sketches) met elkaar afgewisseld bij Cameleon, waarvan de leden ook het serieuzere werk niet schuwt, maar hun publiek vooral veelvuldig willen laten lachen.

‘Smakelijk Leven’ is alweer de zeventiende productie van de Totaal Theatergroep, die indertijd werd opgericht door o.a. Lenie Uitdewilligen en Hennie Stoeldraijer, die vrijdagavond ook te gast waren in gemeenschapshuis De Vaert, de repetitielocatie van Cameleon.

Cultuurwethouder Cor van Geel was eveneens uitgenodigd én gekomen, om namens de gemeente zijn felicitaties over te brengen aan de zilveren jubilaris. ,,Het lijkt alsof Cameleon altijd al heeft bestaan,’’ sprak hij, met de complimenten en de waardering voor het ‘andere vermaak’ dat de Totaal Theatergroep op de planken brengt. Daarbij hoorde tevens een envelop met inhoud, die hij overhandigde Ad Vermeulen.

De voorzitter merkte op dat Cameleon een echte Brabantse Wal-vereniging is geworden, doordat de leden afkomstig zijn uit Steenbergen, De Heen, Halsteren, Bergen op Zoom, Roosendaal en Nieuw-Vossemeer. Zij hebben zelf de ideeën bedacht en teksten geschreven voor ‘Smakelijk Leven’, waarin alles draait om de thema’s geboorte, huwelijk en pensioen.