237.500 euro hoogste bod op politiebureau

STEENBERGEN – Bij een online veiling is vandaag 237.500 euro als hoogste bod uitgebracht op het (voormalige) politiebureau aan de Molenweg in Steenbergen. Het pand is daarmee overigens nog niet officieel verkocht.

In totaal werd er 20 keer geboden, waarbij de biedingen opliepen tot 160.000 euro. Na een paar minuten rust, ging vervolgens de zogeheten afslagfase van start. Dan wordt er door het veilinghuis – in dit geval BOG Auctions – een bedrag bovenop de tot dan toe geboden prijs gezet. In deze situatie betrof dat 600.000 euro.

Toen de teller was teruggelopen tot 77.500 euro, greep de uiteindelijke koper zijn kans, met als gevolg dat hij voor 237.500 euro (exlusief o.a. veilingkosten en overdrachtsbelasting) de nieuwe eigenaar wordt van het gewezen politiebureau.

Dat wil zeggen: als verkopende partij heeft de politie nu maximaal 45 werkdagen de tijd om de potentiële koper te screenen en te bepalen of zij het pand daadwerkelijk aan deze persoon, organisatie of onderneming gaat verkopen.

,,De politie wil, kan en mag haar onroerend goed niet aan iedereen verkopen,’’ aldus Richard Dieteren van BOG Auctions. ,,Ook wordt bekeken of het geboden bedrag voldoet aan de prijs die de politie zelf in gedachten had.’’