20 dode dieren in Steenbergse woning

STEENBERGEN – In een Steenbergse woning zijn gistermiddag twintig dode dieren aangetroffen, waaronder cavia’s en met name verschillende soorten vogels. Een verwaarloosde jonge hond, een hamster,  cavia en enkele vogels konden nog uit het huis worden gered. Tegen de 27-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt wegens de slechte verzorging van de huisdieren. De man verklaarde dat relatieproblemen de oorzaak waren van de situatie. De politie maakte een en ander eind dinsdagmiddag pas bekend.

Nadat er bij de politie een tip was binnengekomen, ging een dierenagent ter plaatse. Hij zag in de bijkeuken een jonge Amerikaanse Stafford-hond in diens eigen ontlasting liggen. Voor zover de agent kan zien, is er geen eten of drinken in de buurt en maakt de viervoeter een zwakke indruk.

De eigenaar blijkt niet thuis, met hem wordt daarom telefonisch contact gezocht, maar hij blijkt niet van zins naar de woning te komen. Het huis is vervolgens met behulp van een beschikbare sleutel geopend. Binnen blijken zich nog een hamster, een cavia en een grasparkiet te bevinden, die er duidelijk slecht aan toe zijn, maar nog wel leven.

In een aangrenzend schuurtje ontdekt de dierenagent in een kooi vier cavia’s, waarvan er drie dood zijn. In de garage is het al niet veel beter gesteld, daar liggen in verschillende vogelkooien zestien dode vogels: een kanarie, zebravinken, agepornissen, diamantduiven en een valkparkiet. Slechts enkele grasparkieten hebben de slechte verzorging overleefd.

De nog levende dieren zijn naar een goed opvangadres gebracht.