20.000 euro beschikbaar voor sportinitiatieven

STEENBERGEN – Heel Steenbergen Actief doet een oproep aan iedereen die een goed idee heeft om inwoners van de gemeente aan het bewegen te krijgen. Het samenwerkingsplatform is al een tijdje bezig met het uitvoeren van allerlei plannen op dit gebied, maar stelt nu een budget van 20.000 euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven die vanuit inwoners, instellingen en verenigingen zelf komen. Denk aan een speeltuin of skatebaan maar bijvoorbeeld ook het multifunctioneel gebruiken van een clubgebouw.

Het lokaal Sport- en Beweegakkoord Steenbergen is eind vorig jaar ondertekend door veel verschillende partijen zoals sport- en welzijnsorganisaties, onderwijs en het bedrijfsleven. Vanuit het Rijk is er voor drie jaar subsidie, in principe t/m 2022. 

Frisse blik van inwoners 

“Er is al veel georganiseerd aan activiteiten door bijvoorbeeld de sportcoaches van de gemeente, maar er is nog ruimte in het budget. We willen het breder maken door mensen van buiten het platform mee te laten denken. Die hebben weer een frisse blik en als de doelgroep zelf met een plan komt zullen ze er sneller gebruik van gaan maken. We zijn overtuigd van de kracht van samenwerking en de positieve invloed die sport en bewegen hebben op gezondheid, verbinding met elkaar, gezonde leefstijl en economie’, zegt Debbie Jans namens de stuurgroep. 

Krijgt skatepark in Dinteloord een kans?

Iedereen die een concreet idee heeft waardoor het beweegaanbod binnen de gemeente aantrekkelijker en gevarieerder wordt, kan vanaf nu aanspraak maken op het budget. 

Middelbaar scholier Elia Oosterom uit Dinteloord loopt al tijden rond met de wens om een skatepark voor de jeugd te bouwen in Dinteloord. Hij is via de normale subsidieroute bij de gemeente nog niet veel verder gekomen. Misschien is dit een kans? “Ik weet het niet, want een skatepark is best duur. Als we die 20.000 euro moeten gaan verdelen met anderen, dan wordt het niks voor het skatepark. Maar wie weet.”

De voorwaarden zijn net als het aanvraagformulier te vinden op www.heelsteenbergenactief.nl/nieuws/projectaanvraag . 

Door: Nicole van de Donk