19-jarige Steenbergenaar Luuk Elzinga wint NK boksen

STEENBERGEN – Steenbergen kan trots zijn op de jonge sportheld Luuk Elzinga (19). Hij is zondag in Rotterdam Nederlands kampioen boksen in de Elite A-klasse geworden. Hij versloeg zijn tegenstander Aron Jeucken in de ring op punten. 

Een dag later kijkt Luuk terug op een superoverwinning. “Het ging gewoon top. Ik heb hem niet knock-out geslagen maar hij kreeg van de scheidsrechter wel acht tellen in de hoek na een rechtse van mij. Ik voel me goed, alleen een beetje last van mijn hand maar verder geen pijntjes.” 

Leven als een monnik 

Voor Luuk Elzinga is het niet zijn eerste kampioensgordel, maar wel de eerste in deze A-klasse. Het is de ultieme beloning na een periode van keihard trainen en ijzeren discipline. “Ik heb de afgelopen zeven weken als een monnik geleefd. Per dag mocht ik maar 900 calorieën eten en ik trainde twee keer per dag. Mijn gewichtsklasse was -57 kilo maar twee dagen voor de wedstrijd woog ik nog 60 kilo. Dat betekende dus trainen in een zweetpak en veel warme baden. Het was zwaar maar het is me gelukt.”

“Ga ver voor mijn passie”

Luuk Elzinga traint bij Aleco Sport Visions in Roosendaal en krijgt daar veel steun van zijn vaste trainer André de Klerk. In april start hij op het Johan Cruyff College in Roosendaal omdat hij daar kan leren voor een carrière in de sport maar ook kan blijven boksen. Hoe zijn toekomst er precies uit zal gaan zien weet hij nog niet. “Eerst dit maar eens laten bezinken en rustig kijken wat de volgende stap is. Ik weet wel dat dit mijn passie is en daar ga ik heel ver in.”

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Luuk Elzinga