17e kassenloop in stralend zonnetje gelopen

STEENBERGEN – In totaal 190 deelnemers hebben dinsdagavond meegedaan aan de Kassenloop, georganiseerd door het Steenbergse Roparunteam Door Dik en Dun. Dat is minder dan vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Door de perfecte weersomstandigheden en ondersteunende muziek van dweilband Effe d’r Neffe konden de renners en wandelaars optimaal genieten van hun loop. Na afloop ontvingen de deelnemers heel toepasselijk een kistje met groenten uit de kas.

De start was op de Zoekweg, waarna er een parcours van 5 kilometer volgde door het omliggende kassengebied. Renners voor de 10 kilometer liepen deze ronde twee keer. Rudy van Mourik kwam op deze afstand als eerste over de finish, met een tijd van 36,40 minuten. Op de 5 kilometer was dat Tim Hanswijk in 18,22 minuten.

Ook wandelaars mochten deelnemen aan de 5 kilometer. “Dat waren er dit jaar meer dan in de voorgaande editie. Waarom het totale deelnemersaantal lager ligt dan vorig jaar weet ik niet”, aldus Iwam Damen, voorzitter van Roparunteam Door Dik en Dun.

Nu de Kassenloop achter de rug is, wordt de blik volop gericht op 19 mei, de start van de Roparun. “Onze lopers en renners pakken de komende tijd hiervoor hun eigen voorbereiding en op 29 april doen we nog een oefenrun.”

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl