15 jaar een vuist, en wéér blijkt het een succes

STEENBERGEN – De trouwe fans stonden zaterdagavond al te wachten tot de zaal open ging. Voor Jan de Groot een bevestiging dat het ook dit jaar weer gelukt was de juiste artiesten te kiezen. Toen om half negen zaal De Joosse de deuren opende, kozen fans van onder andere Johnny Gold de beste tafels uit. Klaar om van een spetterend optreden van hun favoriet te genieten. Want dat is wat alle artiesten gemeen hebben. Ze weten er een mooi feest van te maken.

Het blijft spannend, komt er wel genoeg publiek

Natuurlijk heeft Jan de Groot wel even tijd voor een praatje. Heathcliff is bezig met hun optreden, het publiek zit aan de tafels en een enkeling durft al een dansje te wagen. “Het blijft toch altijd spannend of er wel genoeg publiek op zo’n avond als deze afkomt.” legt Jan in de keuken van zaal De Joosse uit. “We organiseren deze avond nu voor de 15de keer, heel gezellig, maar het doel is natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Princes Maxima Centrum. Ik weet dat er van het ingezamelde geld laptopjes, knuffels en andere spullen gekocht worden voor de kinderen die getroffen zijn door deze vreselijke ziekte. Natuurlijk weet hij na al die jaren wel waar de mensen op af komen, maar het moet ook wel in het budget passen. “Het is simpel. Hoe duurder de artiest des te minder blijft er aan het eind over.” licht hij toe. Gelukkig heeft Jan in de loop der jaren een mooi netwerk opgebouwd. Zo lukt het hem steeds weer om de artiesten tegen lager tarief dan gebruikelijk te contracteren. De line-up van zaterdagavond mocht er ook weer zijn. De allround formatie Heathcliff, regionale zangers Glenn Danen en Marco Kanters en Johnny Gold waren graag bereid hun medewerking aan de Hollandse Avond te verlenen.

Wij komen voor het goede doel, en natuurlijk ook voor een gezellige avond

Aan een tafel midden in zaal De Joosse zit een groep mensen bij elkaar. Ze zijn er direct duidelijk over. “Wij komen vanavond om het goede doel te steunen. Het is prachtig dat dit al zoveel jaar hier in Steenbergen wordt georganiseerd.” Aan het woord is Anita Aarts. “Maar zeg maar mevrouw Jansen in de krant hoor!” lacht ze. De sfeer zit er al goed in. “Ik ga niet zo vaak uit.” zegt Corina de Koning. “Maar toen Anita het voorstelde vond ik het meteen een goed idee. Samen met Nel Dogge en onze partners gaan we er een mooi avond van maken.” Aan een andere tafel zitten fans van Johnny Gold. Ze hebben een plaats vooraan gekozen. “Zo dichtbij zit je normaal gesproken niet. Gaat de opbrengst naar een goed doel? Dat is mooi, maar wij komen toch echt voor Johnny.” zegt één van de dames. Aan het einde van de avond werd de tussenstand bekend, de teller staat op €1400,-. Inderdaad, de tussenstand. Want 3 november gaat hij nog één uurtje achter de draaitafel staan, op zondagmiddag in De Joosse. Dan neemt hij afscheid als Deejay. Maar avonden als de Hollandse avond blijft hij organiseren.  Hij hoopt tijdens zijn laatste uur als deejay nog een mooi bedrag binnen te halen voor de Stichting Ankie.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl