1400 vrijwilligers gaan zwerfafval te lijf

STEENBERGEN – Maar liefst 1392 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de Landelijke Opschoondag, waaraan dus ook in de gemeente Steenbergen weer volop wordt meegewerkt. Als eersten gingen gisteren de leerlingen van ’t R@velijn aan de slag. ‘Gewapend’ met grijptangen en vuilniszakken trokken zij de wijk Steenbergen-Zuid in, om het zwerfafval te verwijderen uit de straten en de plantsoenen.

De materialen om dit doen, waaronder ook veiligheidshesjes en handschoenen, zijn beschikbaar gesteld door de Gemeente Steenbergen, die gezien het grote aantal vrijwilligers constateert dat de opschoonacties hier enorm leven. Jong en oud gaan heel deze week aan de slag om de openbare ruimte te verlossen van zwerfvuil.

Ook kinderen van basisscholen in de verschillende kernen dragen hun steentje bij, evenals bijvoorbeeld buurtvereniging De Notenkrakers in Notendaal, Zo Kinderopvang in Kruisland, de Wildbeheereenheid Steenbergen, wijkvereniging ’t Drievierde, de Steenbergse stadsraad, Scouting Steenbergen en Albert Heijn Achterberg. Zij zijn met name komende zaterdag, de officiële Landelijke Opschoondag, in touw. Leden van sv Diomedon namen daar afgelopen zaterdag al een voorschotje op. 

Foto John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl