14 tips na uitzending reconstructie woningoverval

STEENBERGEN – De politie heeft tot nu toe 14 tips ontvangen na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond waarin opnieuw aandacht werd besteed aan het onderzoek rond de gewelddadige woningoverval in Steenbergen. Het merendeel van de tips gaat over de witte busjes die zijn gezien vlak voor de overval op het gezin in hun huis aan de Witte Ruiterweg. 

Op de nieuwe beelden die werden vertoond is volgens de politie te zien dat drie kwartier voor de overval op die bewuste maandagochtend 4 oktober, er even verderop ter hoogte van de kassen twee witte busjes hebben gestaan. Op de beelden is onder meer te zien hoe de inzittenden van de twee voertuigen kort met elkaar communiceerden. Ook is er een witte VW Transporter te zien die kort voor de overval langs het huis reed. Dit is mogelijk het busje dat de overvallers gebruikten om te vluchten. Aan de zijkant ervan is een donker logo of een donkere tekst te zien. 

Bewoner ontsnapt en belt 112

In het opsporingsprogramma werd verder een reconstructie getoond van de overval en vertelt de 55-jarige moeder van het gezin, onherkenbaar in beeld, over wat er die ochtend precies is gebeurd. Zij werd door vier gemaskerde mannen overmeesterd toen ze in haar auto wilde stappen. Dat gebeurde zo hardhandig dat ze haar enkel brak. Wanneer haar 58-jarige echtgenoot op het gegil afkomt, wordt hij door drie van de mannen overlopen. Daarbij wordt hij met een wapen op zijn hoofd geslagen. Zijn 17-jarige zoon, die binnen lag te slapen, wordt bedreigd met een vuurwapen, maar raakt niet gewond. De man des huizes slaagt te ontsnappen van de overvaller die hem probeert vast te binden. Hij kan 112 bellen en daarop vluchtten de overvallers, met de tas met gestolen spullen. Op de beelden is te zien dat de laatste overvaller nog wegrent als de andere dieven al in paniek zijn vertrokken. 

Jonge daders 

Volgens de politie vertelden de slachtoffers dat ze aan de stemmen konden horen dat ze nog vrij jong waren. Er wordt geschat rond de 20 en 25 jaar oud. De politie benadrukt dat ze alle informatie over de daders van de gewelddadige woningoverval kunnen gebruiken. “Ook als u denkt dat het niet belangrijk genoeg is, laat het dan alstublieft toch weten”, aldus een woordvoerder van de politie. 

Door: Nicole van de Donk