1370 vrijwilligers in touw bij opschoonacties

STEENBERGEN – Maar liefst 1370 vrijwilligers hebben hun medewerking toegezegd aan de acties die van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 maart in heel de gemeente worden gehouden in het kader van de Nationale Opschoondag.

De Groen van Prinstererschool in Dinteloord en basisschool Pius X op de Welberg bijten komende vrijdag het spits af. Zaterdagmorgen geeft wethouder Leo Heijmans in gemeenschapshuis De Vaert het officiële startsein voor de opruimwerkzaamheden, waarvoor zich onder andere de Dorpsraad Welberg, Wildbeheereenheid Steenbergen, sv Diomedon en wijkvereniging ’t Drievierde hebben aangemeld. Ook in De Heen en Nieuw-Vossemeer wordt ‘puin geruimd’.

De strijd tegen zwerfvuil wordt dinsdag vervolgd op ’t R@velijn, woensdag op basisschool de Nieuwe Veste in Steenbergen en donderdag op De Regenboog in Dinteloord en de Fatimaschool in De Heen. Hierbij zijn respectievelijk wethouder Heijmans, burgemeester Saskia Bolten en wethouder Cor van Geel aanwezig.

Volgende week vrijdag zijn de laatste opschoonacties, bij de Petrus en Paulusschool in Dinteloord en in Kruisland. Daar slaan de Dorpsraad en basisschool De Zonneberg de handen ineen. Zij mogen rekenen op de komst van wethouder Bert van Kesteren.