126 Deelnemers aan Stratenloop van Diomedon

STEENBERGEN – Vanavond zijn maar liefst 126 lopers van start gegaan in de Stratenloop nieuwe stijl van Diomedon. In tegenstelling tot de elf vorige jaren werd het startschot voor deze loop niet gegeven op de Welberg, maar op de atletiekbaan van de sportvereniging op het sportpark aan de Seringenlaan. Dat schot werd gelost door wethouder sportzaken Esther Prent. De lopers volgden het nieuwe parcours dat via Seringenlaan naar de voormalige veiling aan de Brooijmansdreef liep.

Daar liepen de 99 deelnemers voor de 10 kilometer en de 24 lopers voor de 5 kilometer over het nieuwe fietspad langs de rondweg naar de Wipstraat. De 5 kilometer ging via Molenweg weer retour sportpark, de 10 kilometer maakte de ronde via Krommeweg, Middenwal en Nassaulaan, fietspad rondweg naar het bruggetje terug in de Seringenlaan met eveneens het sportpark als eindpunt. Een nieuw parcours dus, dat vermoedelijk ook de volgende jaren het traject voor de loop zal zijn.

1200 meter jeugdloop

Terwijl de deelnemers aan de stratenloop onder broeierige weersomstandigheden hun prestatie leverden verscheen ook jong talent aan de start voor de 1200 meter. Die werd gelopen op de atletiekbaan. Slechts een zeer klein aantal lopertjes trotseerde de hitte, een aantal dat nog kleiner werd toen twee kinderen besloten om alsnog van deelname af te zien. De vier dapperen die wel aan de start verschenen werden door de wethouder bemoedigend toegesproken voordat het startschot klonk.

foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl