1250 Huurwoningen in Steenbergen en Welberg krijgen glasvezelaansluiting

STEENBERGEN | WELBERG – 1250 huurwoningen van woningcorporatie Stadlander in Steenbergen en Welberg krijgen een glasvezelaansluiting. Hiertoe tekenden Marc van de Steen (bestuurder Stadlander) en Michiel Admiraal (directeur Delta Fiber) afgelopen maandag een uitvoeringsovereenkomst.

Van der Steen geeft aan dat Stadlander haar woningen wil voorbereiden op de toekomst. “ De digitalisering gaat snel, onze huurders maken steeds meer gebruik van de digitale kanalen en er staat letterlijk veel met elkaar in verbinding. We kijken graag verder dan de woning, denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand. Een mooie ontwikkeling, maar wel een die een stabiele en goede internetaansluiting vraagt”.

Thuiswerken

Dat is zeker ook de mening van Delta Fiber-directeur Admiraal. “Mede dankzij de goede samenwerking met Stadlander zijn eerder al in de kernen Lepelstraat, Kruisland, Nieuw Vossemeer en de Heen alle huurwoningen voorzien van een glasvezelaansluiting. In een tijd waarin we steeds meer thuiswerken, online scholing volgen, films & series streamen en ‘zorg op afstand’ krijgen, is het hebben van een snelle, stabiele en betrouwbare verbinding onmisbaar. Wij zijn blij dat wij samen met Stadlander ook in Steenbergen en Welberg hierin kunnen voorzien met de aanleg van glasvezel bij alle huurders”.

Start

De voorbereidende werkzaamheden worden inmiddels uitgevoerd door aannemer Van Gelder Telecom. Alle betreffende bewoners worden persoonlijk geïnformeerd over de planning. Naar verwachting wordt begin mei gestart met de civiele werkzaamheden.

foto: Stadlander-bestuurder Marc van de Steen (l) en Deltafiber-directeur Michiel Admiraal ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de aanleg van glasvezel.