100-jarige in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – ,,Het is eigenlijk niet normaal hé, honderd jaar. Nooit gedacht dat ik zo oud zou worden, maar ik ben gelukkig nog steeds goed gezond. Niet te hard roepen, want anders komen ze je halen.’’ Een brede lach verschijnt op het gezicht van mevrouw Van Sittert-van Osta, die vandaag haar 100ste verjaardag viert.

Haar gelaatstrekken en montere voorkomen verraden geenszins dat zij vandaag precies honderd jaar geleden werd geboren aan ‘d’n Overval’ in Steenbergen, waar de Afgeslechtedijk overgaat in de Kruislandsedijk.

Na haar jeugd in het Steenbergse, kwam Johanna van Sittert-van Osta in Nieuw-Vossemeer terecht, waar wijlen haar man Harry in 1932 een bouwbedrijf oprichtte, dat later door één van hun zoons werd voortgezet en momenteel door één van de kleinkinderen wordt gerund. Het echtpaar kreeg zelf twee zoons en een dochter, die op hun beurt voor vier kleinkinderen zorgden en inmiddels heeft de 100-jarige ook al drie achterkleinkinderen.

Aan bezoek van familieleden, alsook vrienden, bekenden en medebewoners heerst vandaag zeker geen gebrek in de kamer van de eeuwelinge, die sinds tien jaar in De Vossemeren woont.

Haar kamer in de nieuwbouw bevalt mevrouw Van Sittert uitstekend en die houdt ze nog altijd zelf bij. ,,Blijven werken is namelijk het gezondste wat er is,’’ zegt de krasse dame, die alles nog mag hebben van de dokter en geen enkel medicijn hoeft te gebruiken.

Handwerken en ‘koffie leuten’, ook dat mag de 100-jarige allemaal graag doen, zo vernam ook burgemeester Joseph Vos die haar namens de gemeente Steenbergen kwam feliciteren, met bloemen en een cadeautje.